A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

«Треба активізувати цю роботу», – Тарас Висоцький про санаторно-курортне оздоровлення категорійних осіб

Дата: 02.08.2019 09:27
Кількість переглядів: 365

Фото без опису

Одним із важливих напрямків роботи органів соціального захисту області є забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб з інвалідністю, учасників антитерористичної операції та громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Як відзначив перший заступник голови ОДА Тарас Висоцький, коштів, які виділяються на це з державного бюджету, недостатньо, аби оздоровити усіх потребуючих. Утім навіть низка управлінь на місцях використала не в повному обсязі.

– Цьогоріч для оздоровлення осіб з інвалідністю внаслідок загального захворювання з державного бюджету виділили 6,3 млн грн для 658 осіб, що становить 7,6% від потреби, – відзначив посадовець. – Станом на липень структурні підрозділи соціального захисту населення райдержадміністрацій та міськвиконкомів уклали лише 149 тристоронніх договорів. Тобто 23% від тих, що необхідно укласти. Разом з тим, підтримали співфінансуванням оздоровлення цих категорій громадян у Каневі, Умані, Городищенському, Драбівському, Золотоніському, Канівському, Тальнівському та Уманському районах на загальну суму 605 тис. грн.

Переважна більшість осіб із інвалідністю від загального захворювання обирають оздоровчі заклади «Мошногіря» Черкаського району, санаторій ім. Пирогова м. Одеса, оздоровчі заклади міста Трускавця Львівської області, «Авангард» Вінницька область, «Приазовкурорт» Запорізької області.

Фото без опису

Для санаторно-курортного оздоровлення учасників антитерористичної операції, учасників Революції Гідності з державного бюджету виділили 2,3 млн грн для оздоровлення 266 осіб (36% від потреби). За 7 місяців уклали 119 тристоронніх угод (45%).

Особи з інвалідністю внаслідок війни та учасники бойових дій в АТО у більшості обирають такі оздоровчі заклади: «Орізонт» Одеська область, санаторій ім. Пирогова м. Одеса, «Нафтуся Прикарпаття» Львівська область, «Либідь» Львівська області, «Кирилівка» Запорізької області.

Для підтримки фінансування напрямку оздоровлення учасників АТО з обласного бюджету виділили 600 тис. грн на умовах співфінансування з місцевими бюджетами. Не долучилися до співфінансування міста Сміла та Ватутіне, Лисянський, Монастирищенський, Смілянський, Тальнівський та Черкаський райони.

Задля оздоровлення осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, області виділили 9,2 млн грн для оздоровлення 1264 осіб (64% від потреби).

Станом на липень структурними підрозділами соціального захисту населення райдержадміністрацій та міськвиконкомів укладено 65% угод від запланованої кількості.

Чорнобильці обирають оздоровчі заклади міста Трускавця Львівської області, санаторії «Поляна», «Шаян», «Сонячне Закарпаття» Закарпатської області, санаторії Одеської області, «Мошногір’я» Черкаського району Черкаської області.

Не долучилися до оздоровлення чорнобильців за кошти місцевих бюджетів Черкаси, Золотоноша, Ватутіне, Жашківський, Звенигородський, Золотоніський, Лисянський, Монастирищенський та Христинівський райони.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь