A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулося розширене засідання колегії районної державної адміністрації

Дата: 31.07.2019 13:53
Кількість переглядів: 362

Фото без опису

30 липня під головуванням першого заступника голови районної  державної адміністрації Валентини Стилик відбулося розширене засідання колегії районної державної адміністрації. На ньому розглянули підсумки виконання бюджету району за 6 місяців 2019 року  та завдання щодо забезпечення його виконання у  ІІІ кварталі 2019 року, економічного і соціального розвитку Чорнобаївського району за І півріччя 2019 року та інші важливі питання.

 

У засіданні взяли участь члени колегії, начальники відділів апарату, самостійних структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів  міністерств і відомств в районі, селищний та сільські голови,  розпорядники бюджетних коштів та представники засобів  масової інформації району.

 

Як зазначила Валентина Борисівна, завдяки спільним заходам, спрямованим на виконання завдань з наповнення доходів бюджетів усіх рівнів, за  6 місяців 2019 року  власні  уточнені доходи загального фонду бюджету району виконані на 109,7 відсотка.  Фактично до бюджету поступило  90,6 млн грн.

  • Аналізуючи стан надходжень, на жаль ми бачимо тенденцію невиконання сільськими радами доходів по загального фонду, за 6 місяців не забезпечили виконання 7 сільських рад. Причиною не виконання планових показників  є зменшення нормативно - грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів проведеної Держгеокадастром України. Тому необхідно працювати над збільшенням  надходжень до бюджету за рахунок  сплати   податків за  використання земель фермерськими підприємствами та одноосібниками, надходження акцизного податку з роздрібної торгівлі, - зауважила Валентина Стилик.     

Фото без опису

 

Про виконання бюджету за   6 місяців цього року та   завданнях щодо його наповнення в ІІІ кварталі 2019 року доповів    Олександр Таранушенко – начальник  фінансового управління райдержадміністрації.

 

За 6 місяців  2019 року до бюджету району надійшло доходів (без урахування  трансфертів)  94962,0 тис.грн.,  в  тому числі   до  загального  фонду  90569,3 тис.грн., до спеціального фонду 4392,7 тис.грн. Темп росту, до відповідного періоду минулого року,  становить 112,5 відсотка.

 

Власні  доходи загального фонду бюджету Чорнобаївського району за   6 місяців 2019 року  виконані на 109,7 відсотка.  При  плані 82584,0 тис.грн., фактично до бюджету надійшло 90569,3тис.грн., з них податку на доходи фізичних осіб 49960,4 тис.грн. (114,8 відс.),  плати за землю 19020,5 тис.грн. (99,0 відс.),    податку на прибуток підприємств  організацій, що належать до комунальної власності, 0,3 тис. грн.. єдиного податку 6780,9 тис.грн., єдиного податку від сільськогосподарських виробників 10395,8 тис.грн., акцизного податку 1976,2 тис.грн., плати за розміщення тимчасово вільних коштів 294,7 тис.грн.  і 2140,5 тис.грн. інших податкових і неподаткових платежів.

 

За 6 місяців 2019 року  до загального  та спеціального фондів   бюджету району надійшло субвенцій і дотацій із інших бюджетів 160958,9 тис.грн.

 

Видатки загального фонду бюджету району за 6 місяців 2019 року профінансовано в межах надходжень із врахуванням міжбюджетних трансфертів і становлять 243310,3 тис.грн. (54,6 відсотка  до  річної суми призначень).

 

Першочергово проводилося фінансування установ і заходів соціально - культурної сфери та соціального захисту населення, на які спрямовано 200094,5 тис.грн., що  становить 82,2 відсотка обсягу видатків загального фонду.        

 

Власні та закріплені доходи загального фонду районного бюджету виконані на 114,6 відсотка. При плані 44568,7 тис.грн. поступило 51095,9 тис.грн.

 

Зокрема, до районного бюджету надійшло 49960,4тис.грн. податку на доходи фізичних осіб ( 114,8 відсотка), 651,8 тис.грн. від оренди майна районної комунальної власності (98,8 відсотка), плати за розміщення тимчасово вільних коштів 294,7 тис.грн., плати за надання адміністративних послуг 148,5 тис.грн., інші надходження 29,6 тис.грн.

 

Видатки загального фонду районного  бюджету профінансовано із врахуванням міжбюджетних трансфертів в межах поступлень і становлять 204790,4 тис.грн.  (56,6 відсотка до річної суми).

 

Першочергово проводилося фінансування з районного бюджету  установ  соціально-культурної сфери та заходів соціального захисту населення, на які спрямовано 198781,9 тис.грн., що становить 97,1 відсотка  обсягу видатків загального фонду.

 

Пріоритетними залишаються  завдання щодо забезпечення ефективного споживання енергоносіїв,  своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, недопущення кредиторської  та дебіторської заборгованості.

 

Другим питанням розглянули підсумки економічного і соціального розвитку Чорнобаївського району за І півріччя 2019 року

Фото без опису

 

Як розповіла начальник відділу економіки Ірина Вовк на сьогодні в районі завершено збирання ранніх зернових культур, зокрема підприємствами основного кола на площі 9,3 тис.га, з яких 7,5 тис.га – це озима пшениця. Середня врожайність більша, ніж в минулому році – 58,2 ц/га проти 49,8 ц/га. Відрадно, що в районі збільшилась чисельність свинопоголів’я та поголів’я птиці.

  • Сільгосппідприємства району отримали  державну фінансову підтримку в сумі 4,9 млн. грн. за утримання поголів’я корів, а також часткову компенсацію відсоткових ставок за залученими банківськими кредитами в сумі 304,3 тис. грн, 1 фермерське господарство – безвідсотковий кредит в Фонді підтримки фермерів в сумі 200 тис. грн.  

194 жителі району отримали бюджетну дотацію за вирощування молодняка ВРХ в сумі 456,3 тис. грн., - розповіла Ірина Василівна.

 

Пріоритетним напрямком в цьому році, як і  минулого року, залишається ремонт доріг. Так, за рахунок коштів районного бюджету проведено поточний дрібний ремонт 13 доріг загального користування місцевого значення. Завершено виготовлення проектно-кошторисної документації по поточному середньому ремонту доріг загального користування місцевого значення, які будуть фінансуватися за рахунок коштів дорожнього фонду. Чекаємо завершення тендерних процедур та маємо надію, що протягом серпня-вересня всі роботи по ремонту доріг виконаються.

 

Зараз велика увага приділяється проведенню енергозберігаючих заходів в освітніх та медичних закладах, підготовці шкіл до навчального року. Звичайно, не все задумане вдається зробити – через відсутність фінансового ресурсу або відсутність механізму фінансування чи контролю

 

Розглянули під час колегії і стан боротьби із злочинністю, правопорушеннями та корупцією, забезпечення законності, правопорядку, прав і свобод громадян. Із цього питання доповів начальник Чорнобаївського відділення поліції Золотоніського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області Віталій Іванько.                                                             

 

Так, за 6 місяців 2019 року до Єдиного обліку внесено 2243 заяви і повідомлення про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, до ЄРДР внесено 271. До суду з обвинувальним актом направлено 66 кримінальних проваджень, закрито 138. Прийнято рішення згідно ЗУ «Про звернення громадян» - 1972, відсоток розкриття 49.

 

За 6 місяців згідно бази даних «Кримінальна статистика» зареєстровано 279 (8 прокуратура) кримінальних проваджень, зокрема із числа внесених до ЄРДР зареєстровано: 69 (117) невеликої тяжкості, 92(133) середньої тяжкості, 64 (137) тяжкий,  57 (51) особливо тяжкий.

 

За даний період зупинено 621 адміністративних правопорушення та складено відповідно 621 протоколів, з них за порушення ПДР - 352 (по ст.130 КУпАП-44), за порушення громадської безпеки - 269 (по ст. 173-2- 52).

 

Силами особового складу Чорнобаївського ВП ГУНП забезпечувалася охорона публічної безпеки і порядку при проведенні масових заходів пов’язаних з державними та релігійними        заходами на території Чорнобаївського району та за його межами. Щоденно працівниками секторів реагування патрульної поліції Чорнобаївського відділення поліції ГУНП здійснюється патрулювання населених пунктів району з метою запобігання та виявлення адміністративних правопорушень та злочинів.

 

У зв’язку із залученням особового складу на різні заходи в районі та за його межами  на даний час в Чорнобаївському відділенні поліції Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області по штату 57 посад, з яких 20 - не укомплектованих, в тому числі 3 керівні посади.

  • У зв’язку з некомплектом особовий склад в переважній більшості працює в добовому режимі тому звертаюся до селищного та сільських голів - підсумував Віталій Вікторович, - направляти до Чорнобаївського відділення кандидатів на посади  патрульних поліцейських з числа місцевих мешканців. З свого боку ми проведемо відповідне навчання даних працівників і направимо їх для роботи в населені пункти району, що значно покращить роботу по боротьбі з злочинністю в територіальних громадах.

 

По даному питанню Валентина Стилик звернулася до Чорнобаївського відділення поліції  посилити роботу із засобами масової інформації з питань проведення спільно з громадськістю профілактичних заходів по протидії злочинності. та рекомендувала сільським головам, з метою сприяння правоохоронцям у забезпеченні правопорядку в населених пунктах, оперативному реагуванні на події, встановленні осіб чи транспортних засобів, причетних до скоєння правопорушень, передбачити кошти в місцевих бюджетах для  забезпечення камерами відеоспостереження місць масового перебування громадян та докорінно поліпшити роботу адміністративних комісій при виконавчих комітетах рад.

 

Фото без опису

 

По всіх питань, що розглядалися на колегії, були прийняті відповідні рішення та дані доручення.

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь