A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Завжди поруч: 32 ОТГ області очікують на власного поліцейського офіцера громади

Дата: 29.07.2019 16:09
Кількість переглядів: 423

Фото без опису

Оберігатиме, захищатиме, дружитиме і буде завжди тут. Це – про поліцейського офіцера громади. Перші 32 об’єднані територіальні громади Черкащини вже готові прийняти до себе на службу такого працівника правопорядку. Відповідний Меморандум голови ОТГ підписали сьогодні у ході заходу за участю заступника голови Національної поліції України Олександра Фацевича.

Фото без опису

Меморандум про співпрацю – лише перший крок. Він дав старт конкурсу на посаду поліцейського офіцера громади. За три місяці відібрані кандидати опанують нові навички за передовими міжнародними стандартами, аби стати універсальним поліцейським, який постійно комуні кує та взаємодіє з жителями громади.

Таких, між іншим, уже випробували у 22 громадах на Дніпропетровщині. Саме тут вперше почали працювати поліцейські офіцери громад. Керівники ОТГ лишилися задоволені такою «безпековою» співпрацею. Адже лише за перший місяць роботи офіцери розкрили понад 30 кримінальних проваджень, скали понад 250 адміністративних актів та розглянули 500 звернень від громадян.

– Це та людина, яка працює разом з ними, – ділиться враженнями від співпраці голова Гречаноподівської ОТГ, що на Дніпропетровщині, Галина Усик. – Близько трьох місяців ми чекали, коли завершить підготовку наш офіцер. За цей час ми підготували для нього робоче приміщення, що складається з трьох кімнат, закупили оргтехніку, меблі. Наш офіцер – той, кого бачимо скрізь і результати чиєї роботи відчуваємо. Він знає всі проблеми і допомагає їх вирішувати. Він патрулює і перевіряє 15 сіл, що входять до складу громади. Щомісяця складаємо план роботи, який обговорюємо спільно з профільними службами і виконуємо його.

Поліцейський офіцер – новий формат роботи дільничного, який передбачає його постійну присутність в ОТГ, тісну співпрацю з населенням, підзвітність громаді. Відбір та навчання кадрів проводить Національна поліція спільно з міжнародними партнерами із США та Канади. Подавати свої кандидатури запрошують усіх охочих. Загалом до 2020 року, за словами заступника голови Національної поліції України Олександра Фацевича, такі офіцери будуть по всій Україні.

– Ми розпочали роботу зі створення підрозділів реагування в районах та селах ще у 2015 році, – розповідає він. – Втім це є лише реагування по факту правопорушення. Ми ж працюємо над тим, аби створити насамперед безпечне середовище. Наша мета – дати навченого поліцейського, який би став частиною громади. З боку Нацполіції забезпечимо транспортом, устаткуванням, зброєю, доступом до інформаційного порталу. ОТГ ж нададуть приміщення для роботи, меблі та оргтехніку.

Усі можливі технічні питання, які виникнуть у процесі введення до роботи поліцейського офіцера громади в ОТГ, максимально допомагатимуть вирішити й на обласному рівні. На цьому наголосив т.в.о. голови облдержадміністрації Тарас Висоцький, звертаючись до керівників ОТГ, які першими на теренах Черкащини включилися в цю роботу.

– Безпека є пріоритетом і найголовнішою потребою для кожного, – зазначив посадовець. – Наразі є ініціатива і є ті, хто готовий її розвивати у себе. Упевнений, це – питання часу. І через деякий час поліцейський офіцер буде в усіх громадах Черкащини. Цей крок є невід’ємною частиною завершення процесу децентралізації. Адже вона, перш за все, передбачає не передачу повноважень, розпорядження коштами, а створення безпечного середовища для життя громадян, де вони відчуватимуть добробут. Тож запрошую всіх, хто має у собі відчуття спроможності виконати цю роботу, йти на конкурс і згодом ставати частиною команди громади. Оскільки зараз відчуваю в ОТГ внутрішнє бажання розвиватися, формувати командний підхід, що є запорукою успіху.

Фото без опису

Детальніше про проект «Поліцейський офіцер громади» читайте тут.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь