A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

У Чорнобаївській РДА відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини

Дата: 23.07.2019 16:32
Кількість переглядів: 445

Фото без опису

23 липня перший заступник голови районної державної адміністрації Валентина Стилик провела   засідання комісії  з питань захисту прав дитини.  Згідно порядку денного розглянули 3 питання, що стосуються подальшого проживання малолітніх дітей та питання надання дозволу  на обмін житлового будинку, в якому зареєстрований  неповнолітні.                                                               

     У засіданні комісії взяли участь  Лукашівський сільський голова   Микола Ратушний  та представник Центру соціально-психологічної реабілітації дітей Здоренко Лідія,  опікуни та заявник, який бажає провести обмін житлового будинку.

Всі питання порядку денного були ретельно вивчені працівниками служби у справах дітей районної державної адміністрації.

У ході засідання було заслухано заявників, запрошених та членів комісії, які брали  участь у обговоренні та вносили свої пропозиції до відповідних рішень.

        По питанню надання дозволу  на обмін житлового будинку, в якому зареєстрований  неповнолітній керуючись ст.12 Закону України „Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей”, ст.177 Сімейного кодексу України, постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866 «Питання  діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної  із захистом  прав дитини» комісія  вважає за доцільне надати дозвіл  на обмін житлового будинку, в якому зареєстрований неповнолітній.

Фото без опису

    По другому питанню  про доцільність встановлення опіки, за заявою опікуна, над неповнолітньою  доповів начальник служби у справах дітей райдержадміністрації та виступила представник Центру соціально-психологічної реабілітації дітей Лідія Здоренко.

     Виходячи з інтересів дитини, керуючись пунктом 42 постанови Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 р. № 866 «ПОРЯДОК провадження органами опіки та піклування діяльності, пов'язаної із захистом прав дитини» прийнято рішення влаштувати дитину    під піклування опікуна.                                                       

     Щодо встановлення опіки над дитиною-сиротою, то керуючись пунктами 40, 42 постанови Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», розглянувши заяву та відповідні документи комісія прийняла рішення про призначення опікуна  над дитиною – сиротою.

    По четвертому питанню порядку денного керуючись частиною 2 ст.170 Сімейного кодексу України, враховуючи рішення виконавчого комітету Лукашівської сільської ради від 22.07.2019 р №30 «Про відібрання дітей від матері» комісія вважає за доцільне відібрати малолітніх дітей від матері та направити матеріали до суду щодо позбавлення громадянки батьківських прав відповідно трьох дітей.

Фото без опису

За результатами розгляду питань надано доручення для повного та всебічного виконання прийнятих на комісії рішень з метою захисту прав та інтересів дітей.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь