A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Про стан забезпечення медичною, психологічною, професійною реабілітацією та соціальною адаптацією учасників антитерористичної операції в районі та забезпечення зайнятості населення, його соціального захисту від безробіття.

Дата: 23.07.2019 12:39
Кількість переглядів: 362

Про стан забезпечення медичною, психологічною, професійною реабілітацією та соціальною адаптацією учасників антитерористичної операції в районі та забезпечення зайнятості населення, його соціального захисту від безробіття розглянули сьогодні на щотижневій апаратній нараді з керівниками структурних підрозділів, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, організацій та установ району під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик

Фото без опису

Начальник управління з питань праці і соціального захисту населення Олександр Юрковський доповів, що на обліку в управлінні перебуває 459 осіб, які мають статус учасника бойових дій,  з них 35 осіб – особи з інвалідністю внаслідок війни.

На оздоровлення учасників АТО з державного бюджету на 2019 рік виділено 171120,0 грн (на 18 осіб), з районного бюджету  70,0 тис. грн. Станом на 1.07.2019 р. на оздоровлення направлено 4  учасника АТО до санаторіїв:

- «Клінічний санаторій ім. Пирогова» м. Одеса (Куяльник)- 1 особа;

- «Орізонт» смт. Сергіївка (Одеська обл.)- 2 особи.

Крім того до 14 санаторіїв направлені заявки на санаторно-курортне оздоровлення учасників АТО.

У 2019 році послуги психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції  та постраждалих учасників Революції Гідності надає ТОВ «Пансіонат «Ірбіс». Для надання послуг з психологічної реабілітації з державного бюджету виділено 32677,0 грн (3 особи). На даний час психологічну реабілітацію отримали 2 особи.

Щодо отримання послуг з професійного навчання на обліку  перебуває 8 осіб, з них: на водія транспортного засобу категорії «В» - 5 осіб, на водія транспортного засобу категорії «С» - 1 особа,  на водія транспортного засобу категорії «СЕ» - 1 особа, на водія транспортного засобу категорії «Д» - 1 особа.

За напрямом програми «Заходи з соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції (крім військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку)» на 2019 рік з державного бюджету виділено 41810,0 грн.

Наразі в  Чорнобаївську автомобільну школу ТСО України направлено на навчання за спеціальністю: водій транспортного засобу категорії «В» - 4 учасника АТО,  по одній  особі на   водіїв транспортного засобу категорії «СЕ» та  категорії «Д» на загальну суму 40357,74 грн. 

В  2019 році згідно постанови Кабінету Міністрів України від 19.10.2016 № 719 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей»  за рахунок коштів державного бюджету придбано квартиру в м. Луцьк загальною площею 58,9 кв.м. особі з інвалідністю внаслідок війни 2 групи з числа учасників АТО та  призначено грошову компенсацію для придбання житла та замовлено потребу двом особам з інвалідністю внаслідок війни 2 групи з числа учасників АТО.

Станом на 1.07.2019 року за рахунок коштів районного бюджету надано одноразову матеріальну допомогу 10 сім’ям учасників АТО в розмірі 1,5 тис. грн. на загальну суму 15,0 тис. грн.

Щомісяця виплачується стипендія дітям до 18 років батьки, яких загинули під час виконання обов’язків військової служби в зоні проведення антитерористичної операції в розмірі 1000 грн. – за шість місяців 2019 року  сімї Тарасенко виплачена стипендія в розмірі 2,0 тис. грн. (на двох дітей) в сумі 12,0 тис. грн.

По даному питанню перший заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик зауважила що управлінню з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації необхідно забезпечити широке висвітлення в засобах масової інформації можливостей забезпечення учасників антитерористичної операції психологічною, професійною реабілітацією та санаторно-курортним лікуванням.

Під час наради  також обговорили питання забезпечення зайнятості населення, його соціального захисту від безробіття.

Фото без опису

За інформацією заступника  директор Чорнобаївської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Леоніда Пшенишного з 2 травня 2018 року Чорнобаївський районний центр зайнятості реорганізовано у Чорнобаївську районну філію Черкаського обласного центру зайнятості.

Завдяки передачі адміністративно-господарських функцій з базового на регіональний рівень збільшилося число працівників, які надають безпосередньо послуги клієнтам служби. У підсумку — зросло надходження вакансій та кількість громадян, забезпечених легальною роботою.

У процесі реорганізації впроваджуються нові підходи в роботі служби зайнятості. Приміром, на початку цього року введено в експлуатацію новий веб-сайт під назвою «Єдине соціальне середовище зайнятості». Основні його переваги — зручний і швидкий пошук вакансій та резюме по всій Україні, електронні кабінети для клієнтів служби зайнятості (як шукачів роботи, так і роботодавців), а також доступність не лише з комп'ютера, а й із мобільного телефону.

Новим та цікавим сервісом для роботодавця стало запровадження «Електронного кабінету», в якому користувач має можливість переглянути актуальність реквізитів свого підприємства, стан укомплектування заявлених вакансій, кількість направлених претендентів на роботу, може здійснити підбір працівників шляхом перегляду резюме. На сьогодні 99 роботодавців району вже відкрили електронні кабінети.

 Водночас створено «Електронний кабінет» для тих, хто шукає роботу, в філії вже створено 87 електронних кабінетів. Зареєстрований безробітний має змогу створити власне резюме, підібрати роботу, ознайомитися з інформацією про тимчасову зайнятість та можливості професійного навчання. Крім того, власник кабінету може переглянути дані про заплановані та фактичні відвідування служби зайнятості, дізнатися про заходи, які проводитиме служба зайнятості, отримати інформацію щодо нарахувань та виплат до­помоги з безробіття.

Ще однією новацією стало недавнє впровадження кейсменеджменту — профілювання зареєстрованих безробітних та соціального супроводу при працевлаштуванні й після нього.

За 6 місяців цього  року послугами філії скористалося 1338 осіб (з них на 01.01.2019 року на обліку перебувало 797 осіб та зареєстровано протягом року 541 особу), що становить 102,3% до відповідного періоду минулого року.

Протягом січня-червня 2019 року зареєстровано 82 новостворених підприємств (11 юридичних та 71 фізичних осіб), всі вони 100% охоплені послугами служби зайнятості.

Проведено 17 заходів щодо надання консультацій з питань організації та провадження підприємницької діяльності  в яких взяло участь 105 осіб.

За цей час до служби зайнятості від 110 роботодавця району надійшло 740 вакансій, що становить 103,9% до виконання взятих зобов’язань та на 31 вакансію більше, ніж у минулому році (2018 рік - 709). Укомплектовано 731  вакансія, рівень укомплектування становить 98,3%.

За сприяння служби зайнятості роботу отримали 1137 пошукачів роботи. У порівнянні з відповідним періодом минулого року, показник зріс та становив 104,9%.

Для попередження ризиків довготривалого безробіття в філії створена комісія «З питань довготривалого безробіття». В засіданні комісії взяло участь 343 безробітних.  З січня 2018 року було запроваджено та здійснюється профілювання безробітних, тобто поділ безробітних на групи від прогнозованої тривалості безробіття, яке оцінюється на підставі індивідуальних характеристик безробітної особи. Цього року профілювання пройшло 541 особа, що становить 100% від загальної кількості безробітних, які були зареєстровані у 2019 році.

Що стосується професійного навчання, яке як правило здійснюється під замовлення роботодавців району, то за 6 місяців  професійне навчання проходили 183 особи (план - 184)  за договорами з навчальними закладами та ПОУ. З них пройшли:  стажування - 21 особа, перепідготовку -  5осіб, в ЦПТО – 31 особа, підвищення кваліфікації – 126 осіб. Рівень охоплення професійним навчанням безробітних у 2019 році складає  – 13,6 %, ( в 2018  році – 14,2%) .

 Рівень працевлаштування після професійного навчання за звітний період склав 99,4 %.

За січень-червень  2019 року  на громадські роботи та інші роботи тимчасового характеру  направлено 243   особи: з них 41 – громадські, 202 - тимчасові роботи, що становить 87,4% до виконання взятих зобов’язань по даному напрямку та на   139 осіб менше ніж за відповідний період минулого року. 

В 2019 році 18 сільських  ради затвердили Програми організації та фінансування  громадських робіт.  Не затвердили Програми  Богодухівська, Великобурімська, Великоканівецька, Привітненська, Крутьківська, Лукашівська, Мохнацька, Новожиттівська, Новоукраїнська, Першотравнева та Старокаврайська сільські ради.

З 18 сільських рад, які затвердили Програми 8 сільських рад  виділили кошти в сумі 299,3 тис. грн,  8 сільських рад уклали 12 договорів на  41 особу. Основними напрямками громадських робіт є благоустрій населених пунктів та інформування населення стосовно отримання житлових субсидій.

Фондом на  дані цілі виділено – 140 тис. грн,  за 6 місяців 2019 року використано 74,8 тис. грн,  що становить 53 % від загального кошторису.

Взяте зобов’язання на 1 півріччя 2019 року щодо надання роботодавцям компенсації ЄСВ становить 6 осіб. Протягом січня – червня 2019 року прийнято 5 рішень по наданню компенсації.

Стосовно відшкодування витрат роботодавцю за працевлаштованих осіб з числа ВПО, то на сьогодні ведеться робота щодо оформлення документів та прийняття рішення щодо надання компенсації ПП «Імперіал Плюс».

Також  Чорнобаївська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості співпрацює з об’єднаною територіальною громадою, представники служби зайнятості на особистому прийомі надають послуги з питань працевлаштування та соціального захисту на випадок безробіття.

  Іркліївська громада бере активну участь у організації громадських робіт. Зокрема для проведення таких робіт Іркліївська сільська рада виділила кошти в сумі 18330 грн, які будуть використані в повному обсязі. За 6 місяців 2019 року укладено 1 договір  на який буде працевлаштовано 6 безробітних.

- В подальшому Чорнобаївській філії Черкаського обласного центру зайнятості необхідно  покращувати роботу, щодо співпраці з роботодавцями району з метою отримання більш повної інформації про наявні вільні робочі місця -  відмітила Валентина Борисівна та звернула увагу на активізації співпраці  з сільськими радами і об’єднаною територіальною громадаю щодо виділення коштів та залучення безробітних до оплачуваних громадських робіт з благоустрою населених пунктів та надання допомоги при оформленні документів на субсидії.

        За результатами наради, було надано доручення щодо підвищення результативності роботи структурних підрозділів РДА та розглянуто низку організаційних питань.

Фото без опису

За інформацією відділу

організаційної роботи, 

інформаційної діяльності та

звернень громадян апарату РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь