A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На Чорнобаївщині визначили найспортивніше село району

Дата: 20.07.2019 17:02
Кількість переглядів: 1282

Фото без опису

У суботу, 20 липня, на центральному стадіоні селища Чорнобай відбувся районний етап змагань "Найспортивніше село 2019". У змаганнях взяли участь переможці зональних змагань із територіальних громад: Богодухівка, Велика Бурімка, Веселий Хутір, Іркліїв, Крутьки, Мала Бурімка, Старий Коврай та Хрестителеве.

       Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Команда Хрестителевого 8 років поспіль виборювала титул «Найспортивніше село» області, два рази була призером та чотири рази входила в четвірку найсильніших команд області. Неодноразово команда відстоювала честь району і області на Всеукраїнських змаганнях. У 2015 році та 2018 році стала бронзовим призером, а в 2017 році – срібним. Команда села Веселий Хутір 7 років є фіналістом «Найспортивнішого села», постійно бере участь у змаганнях, входить у п’ятірку кращих команд району.   Команда села Старий Коврай – молода команда, але минулого року вже посіла четверте місце в змаганнях. Команда села Крутьки – постійні учасники районних змагань «Найспортивніше село». У 2016 році  стали чемпіонами району та брали участь у обласних змаганнях,  де посіли четверте місце. У 2018 році стали срібними призери в районних змаганнях.  Команда села Богодухівка – восьмиразові фіналісти районних змагань. У 2011 та 2018 роках виборювали бронзу. Команди сіл Велика та Мала Бурімка – постійні учасники змагань. У 2015 році команда Великої Бурімки посіла четверте місце. Команда с. Іркліїв – молода і перспективна, тільки починає свої спортивні досягнення у цьому конкурсі. Лише раз у 2007 році їм вдалося вийти з вибіркових зональних змагань та взяти участь у фіналі, де вони посіли 5 сходинку.

Розпочалися змагання урочистим відкриттям, на якому до спортсменів і всіх присутніх вболівальників звернулася перший заступник голови районної державної адміністрації Валентина Стилик.

Фото без опису

  • Шановні учасники змагань, поважні гості, вболівальники. Від імені районної державної адміністрації вітаю всіх вас у районному спортивному закладі з нагоди спортивного свята. Адже «Найспортивніше село» у нас на Чорнобаївщині дійсно є святом. Хочеться сказати, що в районі протягом року проходить понад 40 різних турнірів, чемпіонатів і змагань. І сьогодні вже не соромно запросити вас усіх до спортивного комплексу, який з 2015 року було суттєво відремонтовано. А незабаром за кошти державного у співфінансуванні з районним бюджетом буде проведено капітальний ремонт плавального басейну, - зазначила Валентина Борисівна.  

Валентина Стилик подякувала натхненнику спортивних здобутків Чорнобаївщини – олімпійському чемпіону Андрію Хімічу, усім небайдужим, спонсорам, меценатам, керівникам підприємств, які фінансово підтримують учасників змагань. Та побажала учасникам змагань спортивної витримки та волі до перемоги.

Фото без опису

Почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петро Душейко згадав, як понад 20 років тому в районі вперше були проведені ці змагання.  

  • Дуже добре, що змагання «Найспортивніше село» району є наймасовішим спортивним заходом. Я думаю, що цю традицію потрібно продовжувати, адже в здоровому тілі – здоровий дух, – зазначив Петро Григорович.

Він подякував представникам районної влади за ту увагу, яку вони приділяють розвитку спортивного комплексу, особливо за проведену роботу по участі у конкурсі на реконструкцію басейну, де значну допомогу надав Андрій Хіміч та сприяв він сам.

Також учасників змагань привітали олімпійський чемпіон Андрій Хіміч та депутат районної ради Микола Джулай.

Фото без опису

Традиційно спортсменам команд потрібно було  боротись за першість з шашок, настільного тенісу, армреслінгу, гирьового спорту, міні-футболу та перетягування канату.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фінальним акордом спортивних заходів стало підведення підсумків змагань. Підбивши результати в індивідуальних змаганнях, а потім порахувавши набрані загальнокомандні бали, судді встановили призерів та переможця районного етапу.

Титул ,,Найспортивніше село Чорнобаївщини” уже вкотре здобула спортивна команда с. Хрестителеве. Друге місце отримала команда із с. Старий Коврай, а бронзу здобула команда із Крутьок.  

Фото без опису

Фото без опису

 

У загальному заліку команди розподілилися так:

І місце –  команда с. Хрестителеве – 555 оч.

ІІ місце – команда с. Старий Коврай – 548 оч.

ІІІ місце – команда  с. Крутьки – 515 оч.

IV місце – команда с. Богодухівка – 493,5 оч.

V місце –  команда с. Іркліїв – 355,5 оч.

VI місце – команда с. Велика Бурімка – 304 оч.

VIІ місце – команда с. Веселий Хутір – 246 оч.

VIІІ місце – команда с. Мала Бурімка – 227 оч.

 

Переможців змагань нагородили дипломами відповідних ступенів та подарунками. Також команди отримали цілющий мед від родини Душейків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь