A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На засіданні оперативного штабу обговорили підготовку до опалювального сезону

Дата: 19.07.2019 09:42
Кількість переглядів: 554

Фото без опису

18 липня під головуванням першого заступника голови РДА Валентини Стилик відбулося засідання районного оперативного штабу з координації робіт щодо своєчасної підготовки об’єктів житлово-комунального господарства району до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 року.

Фото без опису

У ньому взяли участь члени районного штабу, представники підприємств-надавачів послуг, керівники бюджетних установ та розпорядники коштів. Кожен із них прозвітував про підготовку своєї установи до опалювального сезон: що вже зроблено, що планується зробити і які проблеми потребують вирішення.

  Для забезпечення життєдіяльності району потрібно підготувати 35 закладів освіти, 6 дитячих садочків, 40 закладів охорони здоров’я, багатоповерхові будинки, а також об’єкти тепло-, водопостачання та водовідведення  населених пунктів.

Як розповів начальник Чорнобаївського КП «ВУЖКГ» Руслан Чуб, у селищі проведено поточні ремонти  водопровідно-каналізаційної системи, відремонтовано 5  глибинних  насосів, продовжується капремонт водогону по вулиці Гоголя (на нього вже витрачено 404,4 тис. грн, до кінця року передбачається витратити ще 495,6 тис. грн.). Придбано трактор «Беларус» та навісне обладнання до нього загальною вартістю 751,0 тис. грн. та 10 тонн солі на суму 25,0 тис. грн., завезений пісок для посипання доріг.                                  

    Водночас Валентина Стилик наголосила на необхідності приділяти більше уваги ремонту та реконструкції систем водопостачання із тим, щоб уникнути поривів труб у зимовий період. А учасниками штабу було рекомендовано селищній раді направити частину субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у розмірі понад 6 млн грн,  наданої у 2019 році згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 10.07.2019 №500-р, саме на реконструкцію водогону.

      Про підготовку до опалювального сезон ТОВ «Чорнобай тепло» розповів його директор Роман Соська. За його словам, 2 котельні підприємства – біля ЗОШ № 2 та біля спорткомплексу – готові до початку нового сезону. У котельні, що обслуговує центральну районну лікарню, проводиться заміна частина аварійної тепломережі та ведеться підготовка до заміни котлів на пелетні.

  • Що ж стосується котельні по вулиці Гагаріна, то у нас по ній були скарги місцевих жителів. Зокрема, стосовно диму, пилу та шуму. Зараз ми проводимо роботи із їх усунення. Зокрема, вже було піднято трубу котельні, а найближчим часом буде замінено механізм подачі палива у котли, який створював шум та пил. До громадських слухань, які мають бути проведені з цього приводу, всі неполадки ми маємо усунути, - розповів Роман Соська.                                                                                                                                             Валентина Борисівна наголосила на необхідності провести ремонтні роботи по відновленню асфальтного покриття по закінченню робіт по заміні теплотраси на котельнях по вул. Центральна, 221а та вул. Гагаріна 52а, а також здійснити письмове оповіщення споживачів теплової енергії про проведення гідравлічних випробувань. А також спільно з представниками селищної ради провести роботу щодо переведення жителів будинку по вул. Центральна, 115 на індивідуальне опалення.

   Розглядаючи питання викидів від теплопостачального підприємства, учасники засідання підняли питання викидів і від підприємців, які опалюють свої приміщення твердопаливними котлами. Тож селищній раді було рекомендовано провести роботу із суб’єктами підприємницької діяльності по питанню приведення димоходів твердопаливних котлів до норм чинного законодавства.

     Про підготовку установ до нового опалювального сезону також прозвітували керівники КНП «Чорнобаївська БПЛ», КНП «Чорнобаївський ЦПМСД», представників відділів культури, освіти РДА, територіального центру та інші. Усім їм було дано відповідні рекомендації, зокрема, по монтажу  лічильників із модемним зв’язком у газових котельнях, повірці лічильників газу, повірці твердопаливних котлів, заготівлі твердого палива на котельнях в повному обсязі, проведенню гідравлічних випробувань внутрішніх систем теплопостачання та інші.         Розпорядникам коштів було рекомендовано проводити моніторинг споживання енергоносіїв та вживати заходи щодо їх економії.

 

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності

та звернень громадян апарату РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь