A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Надання безоплатної вторинної правової допомоги в Чорнобаївському районі, здійсненої протягом 2018 року та 3 місяців 2019 року

Дата: 08.04.2019 15:59
Кількість переглядів: 671

 

  Фото без опису

Відповідно до наказу Міністерства юстиції України  від 25.12.2015 № 2748/5 «Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції України та розвитку системи надання безоплатної правової допомоги», з серпня 2016 року в Чорнобаївському районі створено Чорнобаївське бюро правової допомоги Золотоніського МЦ з надання БВПД (далі – Бюро).

Щодо правопросвітницької роботи та роботи мобільних дистанційних пунктів                                                                                                                                      Протягом   2018 року Чорнобаївським бюро правової допомоги проведено понад 200 правоосвітніх заходи (круглі столи, бесіди, інформаційні години, робочі зустрічі, брифінги тощо) з учнівською молоддю, трудовими, педагогічними колективами, для працівників органів виконавчої влади місцевого самоврядування, громадських організацій, для учасників АТО та засуджених, яким надано іспитовий термін, безробітніх тощо. Окрім цього, забезпечено роботу мобільних та дистанційних пунктів, під час яких надано правову допомогу – понад як 160 особам.

За 3 місяці поточного року проведено 40 правоосвітніх заходів та забезпечено роботу мобільних, дистанційних пунктів, де надано понад 40 правових консультацій.

Щодо роботи із ЗМІ

     Протягом 2018 року Чорнобаївським бюро правової допомоги опубліковано понад 40 статтей правового характеру у місцевих ЗМІ, зокрема, темами були найбільш актуальні правові питання, з якими громадяни звертались до Бюро.

     Протягом 3 місяців 2019 року – опубліковано 8 статтей.

Щодо надання безоплатної первинної правової допомоги

Протягом 2018 року працівниками Бюро надано – 1160 правових консультацій. Зокрема, найактуальнішими питаннями були: право учасників АТО на пільги; право учасників ЧАЕС на збільшену пенсію, одноразову грошову компенсацію, визнання особи такою, що втратила право на користування жилим приміщенням тощо. Багато питань було у сфері земельних відносин.

За 3 місяці 2019 року – 305 осіб отримали первинну правову допомогу.  

Щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги

Протягом 2018 року 159 осіб отримали вторинну правову допомогу, з них 69 осіб – це учасники бойових дій; 58 осіб – це малозабезпечені особи,  31 особа – пенсіонери; по 11 осіб – пенсіонери та особи з інвалідністю та 10 осіб – внутрішньопереміщені особи. Питання, які були порушені у їхніх зверненнях, стосувались пенсійного, соціального забезпечення, розподілу майна, встановлення факту родинних звязків тощо. Всім цим громадянам надано безоплатно адвоката або представника, зокрема, 91 справу вели працівники Чорнобаївського бюро правової допомоги та 68 справ – адвокати, що входять до системи БПД.

За 3 місяці 2019 року безоплатну вторинну правову допомогу отримали – 19 осіб, з них: 11 осіб – це малозабезпечені; 4 – учасники бойових дій; 3 – особи з інвалідністю та 1 – внутрішньопереміщена особа. Всі справи ведуть працівники Бюро.

За інформацією Чорнобаївського

бюро правової допомоги Золотоніського місцевого центру


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь