A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Питання зарплат, заборгованість зі сплати страхових внесків та інше обговорили на засіданні міжвідомчої робочої групи

Дата: 07.12.2018 15:58
Кількість переглядів: 643

Фото без опису

    7 грудня під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Валентина Стилик відбулося  засідання міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

    – Метою робочої групи є  миттєве реагування на будь-які скарги щодо керівників підприємств, які не виконують рішення Уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати. Де не виконується дане рішення, матимуть місце маніпулювання, переведення людей на неповний робочий день - буде відповідна реакція. Кожен факт, кожна скарга перевіряються, – зазначила Валентина Стилик.

Фото без опису

    По першому питанню про дотримання вимог чинного законодавства в частині підвищення рівня оплати праці та дотримання норм мінімальної заробітної плати на підприємствах району доповіла начальник Чорнобаївського відділу обслуговування громадян Золотоніського ОУ Пенсійного фонду Черкаської області Наталія Грицай та зазначила, що легалізація заробітної плати та погашення боргів зі сплати єдиного соціального внеску є також резервом для наповнення бюджету Пенсійного фонду України. Оскільки, основним джерелом наповнення бюджету Пенсійного фонду є нарахування на фонд оплати праці. Оскільки із внесенням змін до пенсійного законодавства вагомого значення набуває страховий стаж, то саме наявність необхідних років страхового стажу визначає право особи на пенсійне забезпечення.

    На засідання робочої групи були запрошені страхувальників у яких застраховані особи виконували роботи за договорами цивільно-правового характеру за даними звітів, страхувальники, у яких по застрахованим особам наявна ознака неповний робочий час та страхувальники у яких по застрахованим особам нарахована заробітна плата менше мінімальної за вересень 2018 року.

    Провівши бесіди з страхувальниками кожне проблемне питання з’ясовано та дано доручення провести роботу з економістами та головними бухгалтерами підприємств, щодо приведення у відповідність тарифної сітки з оплати праці відповідно діючого законодавства.

    По другому питанню запрошені керівники підприємств, де є заборгованість зі сплати страхових внесків та єдиного соціального внеску, проте жоден представник на комісію не з’явився.

    Станом на 01.11.2018 налічується 11 боржників-юридичних осіб зі сплати ЄСВ.

Найбільшу заборговваність мають:

  • ПРАТ “ТПК”Юніком”92,2 тис.грн.;
  • ТО”гч ленд”155,477 тис.грн.;
  • КП”Мрія господаря”35,1 тис.грн.

    Комісією було вирішено направити лист-звернення з інформацією про боржників до Управління Держпраці у Черкаській області.

 

    З усіма бухгалтерами підприємств, установ, організацій району та приватними підприємцями постійно проводиться роз’яснювальна робота щодо правильності нарахування заробітної плати та відображення даних у звітності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь