A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На Чорнобаївщині вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2019 15:57
Кількість переглядів: 747

20 лютого у Чорнобаї відбулися заходи з нагоди Дня вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Цього року минає п’ята річниця від часу кривавих розстрілів на Майдані.  Події 2014 року сколихнули не тільки Україну, а й увесь світ. Захищаючи право жити в державі, де гідність і свобода буде найвищою цінністю, мирні протестувальники пройшли через складні випробування. Найбільш жорстоке протистояння відбулося 18-20 лютого 2014 року, тоді від куль снайперів загинули більше сотні мітингувальників.

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом. За цю самопожертву українці їх канонізували – долучили до сонму Небесного воїнства, аби  вони захищали країну від лиха, пильнували й оберігали її з небес. А за безмежну любов до рідної землі українці по всій державі  і за її  межами сьогодні в скорботі низько схиляють голови перед пам’яттю про Небесну Сотню: людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття.

 

Небайдужі чорнобаївці зібралися біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, аби схилити голови перед пам’яттю загиблих під час Революції гідності та покласти квіти до підніжжя пам’ятника.

Опісля біля пам’ятника «Борцям за волю України» відбувся жалобний мітинг. У заходах взяли участь перший заступник голови РДА Валентина Стилик, керівник апарату РДА Оксана Брагінець, керівник секретаріату районної ради Лариса Дражнікова, селищний голова Чорнобаю Алла Мірошниченко, депутати Черкаської обласної ради Микола Пошиваник та Сергій Лихошерст, представники ГО «Воїни АТО Черкащини», учасники АТО та ООС з району, представники установ, організацій району та небайдужі чорнобаївці. Героїв Майдану вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку.

Ці героїчні і водночас трагічні події залишаться не лише на сторінках історії Української держави, а й у нашій пам’яті, в душах та серцях всіх українців. Вони знаменували початок нової епохи національного пробудження українського народу, усвідомлення права вільно жити на своїй землі та святого обов’язку — боронити її. І сьогодні, продовжуючи боротьбу за цілісність та незалежність нашої держави на Сході України кращі сини і доньки захищають нас від ворога – російського агресора, жертвуючи найдорожчим – життям та здоров’ям.

У цей день ми просимо згадати тих, хто загинув у боротьбі за кращу Україну – Героїв Небесної Сотні та Героїв, що полягли на сході в зоні Операції об’єднаних сил. Кожен з нас має пам’ятати, що саме завдяки їм ми не втратили державність і маємо шанс щодня ставати кращими. Схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто ціною власного життя відстояв наше життя, щасливе завтра Української Держави!

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь