A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Офіційне чи неофіційне працевлаштування? Що обираєте Ви?

Дата: 28.01.2019 15:56
Кількість переглядів: 644

Фото без опису

 Нещодавно, в рамках меморандуму про співпрацю, фахівці Чорнобаївської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості спільно з представниками Чорнобаївського бюро правової допомоги провели засідання “круглого столу” за участю 19 безробітних на тему “Офіційне чи неофіційне працевлаштування? Що обираєте Ви?”.

           Учасникам заходу було наголошено про важливість переваг офіційного працевлаштування - економічні, соціальні, а також трудові гарантії.

           Слухачів проінформовано, що лише після офіційного укладання трудового договору кожен може користуватися такими правами: право на гарантований розмір заробітної плати, право на відпустку, право на достроковий вихід на пенсію через шкідливі умови праці, право на скорочений робочий день чи тиждень через шкідливі умови праці, право не працювати у вихідний і святковий день, право на отримання допомоги по безробіттю та інші права. Офіційне укладення трудового договору захищає найманого працівника відповідно до чинного трудового законодавства у разі порушення його прав. Неофіційне працевлаштування позбавляє працівника зазначених гарантій.

            “Отже, соціальний захист сьогодні залежить, перш за все, від свідомої громадянської позиції самих працюючих”, - зазначили керівник Чорнобаївського бюро правової допомоги Інна Копійка та заступник директора Чорнобаївської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Леонід Пшенишний.

 

За інформацією Чорнобаївської  районної філії Черкаського ОЦЗ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь