A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Як зареєструвати право власності на новозбудований об'єкт нерухомого майна.

Дата: 11.03.2019 15:54
Кількість переглядів: 730

Щоб на новозбудований об’єкт нерухомого майна виникло право власності його необхідно зареєструвати в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Для здійснення державної реєстрації права власності на майно, що знаходиться в Черкаській області можна звернутися до будь-якого державного реєстратора чи нотаріуса Черкаської області.

Для державної реєстрації необхідно подати такі документи:

•документ, що відповідно до вимог законодавства засвідчує прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта (не вимагається у разі, коли реєстрація такого доку мента здійснювалася в Єдиному реєстрі документів);

•технічний паспорт на об’єкт нерухомого майна;

• документ, що підтверджує присвоєння об’єкту нерухомого майна адреси (не вимагається у разі, коли державна реєстрація права власності проводиться на індивідуальний (садибний) житловий будинок, садовий, дачний будинок, збудований на земельній ділянці, право власності на яку зареєстровано в Державному реєстрі прав. У такому разі заявник в поданій заяві обов'язково зазначає відомості про кадастровий номер відповідної земельної ділянки)

Якщо майно набувається у спільну часткову власність - подається письмова заява або договір співвласників про розподіл часток у спільній власності на новозбудований об’єкт нерухомого майна .

Якщо будівництво майна здійснювалось у результаті спільної діяльності подається договір про спільну діяльність або договір простого товариства.

 

Адреси суб’єктів державної реєстрації Черкаської області за посиланням: http://uprav.ck.miniust.gov.ua/cub-iektv-derzhavnoi-reiestratsii-cherkaskoi-oblasti/

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь