A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На Чорнобаївщині турніром із міні-футболу вшанували пам’ять Івана Дошкаря

Дата: 17.02.2018 15:54
Кількість переглядів: 977

    Турнір із міні-футболу пам’яті відомого в районі та області футболіста, тренера Івана Дошкаря відбувся 17 лютого в спортивному комплексі селища Чорнобай.

    Турнір відбувся вже  вдванадцяте. Традиційно на нього зібралися ветерани футболу, спортсмени, вболівальники та друзі, з якими Іван Дошкар спілкувався в  спортивному житті.

    Позмагатися за головний приз – перехідний кубок прибуло 4 команди ветеранів: Ветерани – 40 (смт Чорнобай), Ветерани – 50 (смт Чорнобай), м Золотоноша (всі три команди – постійні учасники турніру), м Бровари (брали участь вперше). 

    Серед почесних гостей на урочистому відкритті турніру були присутні голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда, заступник голови Черкаської ОДА Костянтин Омаргалієв, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Максим Зеленський, почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району», президент Федерації греко-римської боротьби Черкаської області Петро Душейко, депутат Черкаської обласної ради Сергій Лихошерст, селищний голова Чорнобаю Алла Мірошниченко, почесний громадянин селища, олімпійський чемпіон Андрій Хіміч, Благочинний Чорнобаївського району отець Валерій, голова федерації футболу Чорнобаївського району Юрій Батурін, голова громадської організації «Спілка воїнів АТО "Черкащани" Чорнобаївського району"  Микола Костенко, родичі та друзі Івана Дошкаря.  

    У вітальному слові голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда зазначив, що проведення турніру – це не лише вшанування пам’яті земляка, який дуже багато зробив для розвитку спорту в районі, а й пропаганда здорового способу життя, залучення до занять спортом жителів Чорнобаївщини. Та запевнив, що районна влада робитиме все, аби підтримувати і розвивати спорт у районі.

    Заступник голови Черкаської ОДА Костянтин Омаргалієв наголосив на тому, що розвиток спорту є серед пріоритетів обласної влади, тож усі заходи, спрямовані на підтримку спорту, будуть підтримуватися обласною адміністрацією.

    У виступах селищного голови Алли Мірошниченко, олімпійського чемпіона Андрія Хіміча та інших звучали добрі слова про Івана Дошкаря, про його вклад у розвиток спорту. Говорили про те, що відданий своїй спортивній роботі і покликанню, він добре розумів сам і вчив своїх вихованців, що футбол – це перш за все здоров’я, сила і мужність.

    Івана Івановича вшанували хвилиною мовчання. А його друзі Сергій Бурба та Віталій Шепель від усіх учасників змагань поклали квіти на його могилу.

    Відкрив турнір пам’яті Петро Душейко, який разом із тодішнім селищним головою Чорнобаю Григорієм Злидарем був засновником турніру. Він зазначив, що особисто знав Івана Івановича, і як тодішній голова Чорнобаївської РДА завжди підтримував його та команду «Колос», гравцем та тренером якої був Дошкар. Саме в той час команда займала перші місця на рівні області. Петро Григорович зазначив, що він і зараз активно підтримує спорт, а також побажав учасникам гарної гри та вже традиційно надав право першого удару по м’ячу онуку Івана Івановича Максиму.

    Незважаючи на ветеранський вік, команди продемонстрували захопливу гру. Головний приз, перехідний кубок, завоювали гості з Броварів. Друге місце посіла команда із Золотоноші, третє – Ветерани – 40, та четверте – Ветерани – 50. Усім командам були вручені пам’ятні медалі та грамоти. Організатори подякували командам за видовищний футбол та побажали наснаги в майбутніх матчах.

    А насамкінець для всіх учасників турніру пам’яті Івана Дошкаря був організований традиційний поминальний обід, спонсором якого протягом усього часу існування турніру був Петро Душейко.

    Після відкриття турніру голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда та заступник голови Черкаської ОДА Костянтин Омаргалієв оглянули проведені за останні роки ремонтні роботи в спорткомплексі та обговорили подальші можливості співфінансування ремонту з обласного бюджету. Костянтин Омаргалієв був вражений можливостями місцевого басейну, який приймає дітей із сіл району.

Довідково:

    Дошкар Іван Іванович - почесний громадянин селища Чорнобай, відомий футболіст та тренер.

    В смт Чорнобай Іван Іванович переїхав на постійне місце проживання у 1985 році. Тут він на тренерській посаді очолив команду «Хлібороб». З 1987 року працював директором спортивного комплексу, продовжуючи виступати за команду «Хлібороб».  З 1993 по 1994 р. передавав свій досвід юним спортсменам виконуючи обов’язки тренера дитячо-юнацької спортивної школи смт. Чорнобай. З 1999 по 2003 рік був гравцем команди «Колос» смт. Чорнобай, яка ставала володарем кубка і  дворазовим чемпіоном області вищої ліги. В 2003 р. був головним тренером команди «Колос»  – яка стала чемпіоном Черкаської області в вищій лізі. Помер Іван Іванович 22 липня 2006 року.

    Враховуючи вагомий внесок в розвиток фізичної культури і спорту в районі 25 лютого 2007 року в приміщенні спортивного комплексу смт. Чорнобай   започатковано проведення турніру з міні-футболу серед ветеранів пам’яті Івана Івановича Дошкаря.

 

 За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь