A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Виїзний прийом громадян фахівців Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Головного територіального управління юстиції

Дата: 08.11.2018 12:54
Кількість переглядів: 683

Фото без опису

Фото без опису

    Вже традиційними стали спільні виїзні прийоми громадян, які проводять фахівці Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Головного територіального управління юстиції у Черкаській області, відповідно до графіку. Вони дають змогу не тільки наблизитись до людей, почути думку кожного, а й краще ознайомитись з наболілими правовими потребами сільської громади. Черговий виїзний прийом, відповідно до затвердженого графіку, здійснено 1 листопада 2018 року на базі Крутьківської сільської ради Чорнобаївського району Черкаської області.

    В організації та проведенні зазначеного заходу взяли участь: керівник відділу «Чорнобаївське бюро правової допомоги» - Інна Копійка, начальник відділу правової інформації та консультацій Золотоніського МЦ з надання БВПД – Владислав Круть, начальник Чорнобаївського РВ ДВС ГТУЮ у Черкаській області – Юрій Фесенко, начальник Чорнобаївського РВ ДРАЦС ГТУЮ у Черкаській області – Тетяна Гаращенко, завідувач Чорнобаївської державної нотаріальної контори – Людмила Бабак та фахівці Головного територіального управління юстиції у Черкаській області.

    В рамках консультування, місцевим жителям були надані роз’яснення стосовно: порядку оформлення земельної ділянки; особливостей оформлення спадкових прав на нерухоме майно; порядку оформлення соціальної допомоги для дитини з інвалідністю; процедури стягнення аліментів тощо.

    Громадяни дізналися більше про безоплатну правову допомогу та про основні засади загальнонаціонального правопросвітницького проекту “Я МАЮ ПРАВО!”. Зокрема, було акцентовано увагу на нову спільну ініціативу Міністерства юстиції України, системи Безоплатної правової допомоги та громадськості – «Сімейні радники», яка спрямована на забезпечення захисту прав громадян у сфері сімейного права.

    Сімейні радники – це активні українці, лідери суспільної думки у власній громаді, більшість з яких самі постали перед проблемами домашнього насильства і вже давно допомагають іншим людям боротися за свої права. Вони спільно з юристами системи безоплатної правової допомоги, фахівцями державної виконавчої служби, психологами, співробітниками Національної поліції та інших органів влади допомагатимуть громадянам отримувати інформацію з питань сімейного права та захищати їхні права.

    Фактично сімейні радники працюватимуть як волонтери та забезпечуватимуть комунікацію між постраждалими та відповідними співробітниками Мін’юсту та інших органів державної влади. Вони виступатимуть лише допоміжною ланкою. Консультації та захист надаватимуть громадянам юристи й адвокати системи безоплатної правової допомоги.

    З метою здійснення інформаційного супроводу, серед присутніх були поширені буклети наступної тематики: «Забирають бізнес? Відбирають майно?», «Не знаєш, як вирішити спір?», «Не знаєш, як оформити договір оренди землі?», «Не знаєш, як оформити субсидію?», «Виконання рішення суду: пам’ятка для стягувача», «Виконання рішення суду: пам’ятка для боржника», «Як протидіяти домашньому насильству?», інформаційне видання Міністерства юстиції України «Юстиція відкрита для людей» тощо.

    Виїзний прийом відбувся в діловій конструктивній обстановці, в ході спілкування жителі отримали кваліфіковані відповіді на усі задані запитання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь