A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На апаратній у голови райдержадміністрації говорили про ліквідацію наслідків стихії, про жнива та про африканську чуму свиней

Дата: 17.07.2017 15:48
Кількість переглядів: 757

Фото без опису

    Нарада розпочалась  з обговорення ліквідації  наслідків стихії, які тривають вже третю неділю.                                                        

   - До кінця тижня необхідно відновити  всі до єдиного зруйновані дахи в закладах соціальної сфери, провести  експертизи та виготовити  проектно-кошторисні документації цих закладів, - наголосив Сергій Джоболда та вкотре звернувся до селищного голови Алли Мірошніченко щодо прискорення виплат допомоги постраждалим жителям, на яку вже виділено 3 млн 100 тис грн.

   Також голова РАЙСТ  Олександр Чупрун   вніс  пропозицію переглянути  на сесії селищної ради рішення про податки і збори (зокрема податок на землю) і зменшити їх підприємствам,  які постраждали від стихії.

        Про те, як відбувається виконання  Плану  заходів щодо ліквідації африканської чуми свиней на території Чорнобаївського району доповів в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі Василь Катеруша. -   В районі триває боротьба зі спалахом африканської чуми свиней. Встановлено зони захисту у радiусi 3 км від епізоотичного вогнища, встановлено карантинні пости з дезбар’єрами, проведено облік наявного свинопоголів’я та клінічне обстеження свиней, попереджено власників свиней про заборону продажу, переміщення, переорано об'їздні шляхи, які ведуть із цієї зони ризику.  Проводиться подальше знищення  свинопоголів’я,  дезінфекція приміщень, де утримувалися свині,  подвір’я домоволодіннь піддаються дезінфекції розчином каустичної соди. Протидіючи хворобі вже знищено 199 тварин по селу Велика Бурімка та 24  в Лящівці.

Фото без опису

   - Керівники сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств з розумінням поставились до виконання заходів по ліквідації спалаху чуми і допомагають всіма засобами, -  наголосив Сергій Джоболда,  – до середи необхідно провести повне  вилучення поголів’я свиней  в зоні захисту. На сьогодні голови сільських рад сіл Велика Бурімка та Лящівка вже готові провести сесії сільських рад та розпочати виплату компенсації за вилучених тварин.

    Про хід проведення жнив в районі доповіла начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Алла Бука. - В районі активно проходить збирання ранніх зернових та зернобобових культур, що розпочалося 10 липня.

    Господарствам, необхідно зібрати ранніх культур на площі 9,0 тис.га, з урахуванням площ, що загинули під час бурі.

    Головним завданням для аграріїв є своєчасно і без втрат зібрати вирощений урожай, адже в зв’язку з погодними умовами збирання ранніх культур призупинилось.

    За оперативною інформацією станом на 14 липня проводиться обмолот ранніх зернових у15 господарств, вже намолочено 4,3 тис. тонн зерна, зібрана площа склала 1,2 тис.га, або 13 % від плану.

    Проводиться збирання озимої пшениці, на сьогодні обмолочено 1014 га, що складає 13 % та намолочено 3,7 тис.тонн, урожайність 36,1 ц/га.

         Проходить збирання гороху, його зібрано на площі 200 га (65 %), урожайність 27,2 ц/га.  Також проходить збирання озимого ріпаку 141 га (43 %), урожайність 31,3 ц/га.

   Із загальної кількості високопродуктивних комбайнів, задіяно - 21, додатково задіяно 53 преспідбирачі, 36 тракторних косарки, 72 жатки, 42 скиртосклади, 113 тракторних причіпа для перевезення  соломи.

    Проводиться збирання овочевого горошку в ПП «Агроспецпроект» на площі 395 га (95 %), урожайність його 35 ц/га.

    Сьогодні жнива продовжуються, і до кінця жнив за попередніми розрахунками сільгосппідприємства зберуть в межах 40 тисяч тонн.

    Сергій Джоболда дав доручення управлінню агропромислового розвитку райдержадміністрації тримати на контролі питання забезпечення зернозбиральною технікою та паливно-мастильними матеріалами та спільно з господарствами забезпечити збирання ранніх зернових та зернобобових  культур на площі 9 тис га.

 

                                                                                             

                                                      За інформацією відділу організаційної роботи,

                                                       інформаційної діяльності та звернень громадян

                                                         апарату райдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь