A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Про актуальні питання - детінізацію виплати заробітної плати в районі та дотримання вимог чинного законодавства в частині підвищення рівня оплати праці

Дата: 28.11.2017 15:47
Кількість переглядів: 677

  Фото без опису

  28 листопада під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик проведено  спільне засідання міжвідомчої комісії райдержадміністрації з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати в районі  та міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, на яке виносилося 2 основні питання.

    Про детінізацію виплати заробітної плати  в районі, підвищення  рівня соціальної захищеності найманих працівників та відповідальності роботодавців за використання їх праці доповіла заступник начальника  фінансового управління райдержадміністрації Антоніна Черненко, яка зазначила, робочою групою з питань протидії корупції, детінізації виплат заробітної  плати протягом січня-листопада  2017 року проведено 7 рейдів обстеження в ході проведення яких виявлено, що 16 підприємців працюють без реєстрації та 14 найманих осіб працюють без оформлення трудових відносин.  Проведено 6 засідань комісій,  результатом  роботи  якої є укладення трудових угод з 14  найманими особами. Три фізичні особи зареєструвалися суб’єктами підприємницької діяльності. Легалізовано доходу додатковими надходженнями ПДФО  219 тис грн.

   Фото без опису

 

  По другому питанню про дотримання вимог чинного  законодавства в частині підвищення рівня оплати праці та дотримання норм мінімальної заробітної плати на підприємствах Чорнобаївського району доповіла начальник Чорнобаївського відділу обслуговування громадян Золотоніського ОУ Пенсійного  фонду Черкаської області Наталія Грицай. – Управлінням Пенсійного Фонду щомісячно проводиться аналіз звітності платників щодо нарахування застрахованим особам заробітної плати на рівні не менше мінімальної. Основною проблемою, що суттєво впливає на загальні показники по району є помилки у звітності, які допускають платники, – зазначила Наталія Грицай.

Фото без опису

  Проведення даних засідань комісій дає позитивний результат,- зауважила Валентина Стилик. - Так відділом освіти райдержадміністрації спільно з Чорнобаївським відділом обслуговування громадян Золотоніського ОУ Пенсійного  фонду Черкаської області проведено детальний аналіз звітності, виправлено помилки, що зменшило кількість працівників, що отримують заробітну плату менше мінімальної та покращило загальні показники по заробітній платі в Чорнобаївському районі.

   В ході обговорення даного питання було  надано практичну допомогу бухгалтерам Чорнобаївської центральної районної  лікарні та комунального закладу «Чорнобаївський центр  первинної медико-санітарної допомоги»     Чорнобаївської районної ради в виправлені помилок при подачі звітності до Чорнобаївського відділу обслуговування громадян Золотоніського ОУ Пенсійного  фонду Черкаської області.

   Необхідно  і надалі проводити роз’яснювальну роботу серед керівників та головних бухгалтерів окремих підприємств району щодо дотримання ними вимог чинного законодавства в частині підвищення рівня оплати праці та дотримання норм мінімальної заробітної плати, а також  тримати на  контролі дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати на підприємствах усіх форм власності Чорнобаївського району, – підвела підсумки перший заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик.

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності

та звернень громадян апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь