A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В Чорнобаївській райдержадміністрації розглянули порядок забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян

Дата: 01.09.2017 15:44
Кількість переглядів: 734

   

   31 серпня заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик провела   засідання координаційної ради з питань соціального захисту населення за участі структурних підрозділів райдержадміністрації,  керівників закладів охорони здоров’я району, представників Громадської ради при райдержадміністрації,  учасників антитерористичної операції  та засобів масової інформації.

   Начальник управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Юрковський доповів про стан забезпечення путівками деяких категорій громадян, які  мають право на безплатне забезпечення санаторно-курортними путівками за рахунок коштів державного бюджету згідно чинного законодавства.

   У своєму виступі він повідомив, що станом  на 31серпня цього року  в управлінні на обліку перебуває 440 осіб, у тому числі ветеранів війни - 30, інвалідів загального захворювання та інвалідів з дитинства – 333, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – 14 осіб, учасників  антитерористичної  операції – 63 особи.

   За рахунок субвенції з державного бюджету управлінням закуповуються  санаторно-курортні путівки для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. На 2017 рік виділено 57750 грн. на 11 путівок з них: 2 особи оздоровлено в санаторіях Феофанія та Нафтуся, 1 особа з 14.09.2017 року оздоровлюватиметься в санаторії Мошногір’я, на 5 осіб направлено листи-замовлення та отримано підтвердження з санаторіїв Мошногір’я (3), Куяльник (1), Дніпро Бескед (1), 2 особи визначаються з датою, 1 особа бажає оздоровитись в   Мошногір’ї в грудні 2017 року.

   За путівки, які були закуплені Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації  за кошти державного бюджету оздоровлено 10 осіб ветеранів війни та 22 особи інвалідів загального захворювання та дитинства в санаторіях Перемога м. Київ, Салют м. Одесса, Батьківщина м. Трускавець та Слава м. Миргород.

    На 2017 рік з фонду соціального захисту інвалідів виділено 287 243 грн  на оздоровлення 40 осіб. Даним особам було запропоновано оздоровитись в санаторіях розташованих на території України. Всього запропоновано оздоровитись 97 особам: з них 31 особа попередньо визначились з санаторіями та періодами оздоровлення (вересень-листопад 2017 року) Мошногір’я, Дніпро Бескед м. Трускавець, Смерічка с. Опака Львівська обл, Київ плюс м. Моршин, Борисфен м. Очаків Миколаївська обл, Куяльник  Одеська обл, Славянськ м. Славянськ, Орізонт Одеська обл, 57 відмовились, 9 осіб визначаються.

    На 31 особу направлені листи-заяки до санаторіїв, лише на 12 осіб отримано листи підтвердження.

   На обліку в Єдиному державному реєстрі осіб, які мають право на пільги перебуває 13 інвалідів війни з числа учасників бойових дій (АТО) та 362 учасників бойових дій АТО, з них лише 63 особи подали відповідні документи та перебувають на черзі для оздоровлення в санаторно-курортних закладах України.

    Для оздоровлення учасників антитерористичної операції передбачено 226117 грн з Державного бюджету для оздоровлення 34 осіб.

    Крім того кошторисом передбачено з обласного бюджету 100 тис грн на 31 особу для оздоровлення в санаторії Мошногіря з урахуванням оплати вартості путівки 50% з місцевого бюджету.

    З місцевого бюджету виділено 364 тис грн (враховуючи дольову оплату з обласним бюджетом) для оздоровлення 73 осіб.

    Управлінням з питань праці і соціального захисту населення було ознайомлено дану пільгову категорію через засоби масової інформації, виконкоми селищної та сільських рад, розміщено матеріал на сайті управління.

    Станом на 31 серпня лише 6 осіб оздоровилось в санаторіях Мошногір’я, Дніпро Бескед м. Трускавець, Смерічка с. Опака Львівська обл, Київ плюс м. Моршин, на 22 осіб направлено листи-заяки до санаторіїв та отримано листи підтвердження.

   - Повідомляючи громадян про згоду санаторно-курортного закладу прийняти їх на оздоровлення вони відмовляються їхати до санаторія мотивуючи різними побутовими причинами, -  зазначив Олександр Юрковський. - В зв’язку з цим ми змушені відмовлятись від  попередньо заброньованих путівок.  

    - Санаторно-курортне лікування вразливих категорій населення, а саме: ветеранів війни, інвалідів, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЄС та учасників антитерористичної операції  в Чорнобаївському  районі було , є і буде одним із пріоритетних  напрямків соціального захисту населення, - зауважила голова комісії Валентина Стилик. – Тому давайте всі разом вирішувати проблему повного використання державних коштів виділених на оздоровлення, особливо учасникам АТО , адже  ці люди повернулись з війни.  Спільно з громадською організацією «Спілка воїнів АТО «Черкащани»  треба подумати і  організувати роботу так, щоб оздоровилось якомога більше наших жителів. Якщо є кошти ми повинні їх використати в повній мірі. Зрозуміло, що наш район сільськогосподарський і, в зв’язку з  весняно-літніми польовими роботами,   мало бажаючих оздоровлюватись  в санаторіях саме в цей період, тому необхідно винайти можливість людям оздоровитись після закінчення жнив, - зазначила Валентина Стилик та звернулась до керівництва ГО «Спілка воїнів АТО «Черкащани» активізувати роботу щодо оздоровлення учасників АТО.  

        Голова громадської організації «Спілка воїнів АТО «Черкащани» Микола Костенко в свою чергу запропонував розробити каталог санаторіїв, які зможуть співпрацювати згідно трьохстороннього договору для учасників АТО і прийняти бажаючих підлікуватись та надати якісні медичні послуги. – Давайте розробимо спільний план дій по оздоровленню, своєчасному  інформуванню населення та продуктивній співпраці з сільськими радами з цих питань.

   Про лікування  та забезпечення путівками деяких категорій громадян розповіла  головний лікар Любов Тарасенко  КЗ «Чорнобаївський ЦПМСД».

    Також піднімалось питання пільгових перевезень учасників АТО, на що начальник відділу економіки райдержадміністрації Ірина Вовк відповіла, що перевізники запевнили, що проблем з перевезенням пільгових категорій населення не буде, проте рекомендовано всім звертатись в селищну та сільські ради за місцем проживання для отримання талонів для відшкодування перевізникам затрат за перевезення.

  На засіданні координаційної ради  питань соціального захисту населення райдержадміністрації були внесені конкретні пропозиції щодо забезпечення путівками деяких категорій громадян та дано доручення  управлінню з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації забезпечити максимально можливе охоплення санаторно- курортним лікуванням  пільгових категорій населення, через засоби масової інформації поширити інформацію щодо оздоровлення пільгової категорії населення, зокрема учасників АТО та підготувати  перелік санаторіїв, які співпрацюють з управлінням з питань праці і соціального захисту населення.

                                                                                           За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності                                                                                                      та звернень громадян апарату райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь