A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Пілотний проект «Шлюб за добу»

Дата: 26.04.2018 15:44
Кількість переглядів: 481

Фото без опису

    З метою апробації європейських стандартів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, спрямованих на створення сприятливих умов для отримання фізичними особами адміністративних послуг у зазначеній сфері, та забезпечення реалізації гарантованого державою права на шлюб, зокрема для учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб, Міністерством юстиції України з 29 липня 2016 року розпочато запровадження реалізації пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу у скорочені строки за обраним заявниками місцем. З 20 квітня 2017 року діє пілотний проект «Шлюб за добу» у Черкаській області. Тільки у 2018 році завдяки пілотному проекту у Черкаській області поєднали серця більше 100 закоханих пар.

    4 квітня 2018 року Кабінетом Міністрів України прийнято Розпорядження № 211-р "Про внесення зміни до пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 р. № 502", яким розширено дію пілотного проекту «Шлюб за добу» ще на 9 населених пунктів по всій території України, серед яких і місто Умань Черкаської області.

    Послуга з організації проведення державної реєстрації шлюбу за обраним заявниками місцем у визначені ними строки надається суб’єктом господарювання - організатором державної реєстрації шлюбу. Інформація щодо організаторів державної реєстрації шлюбу розміщується відповідним територіальним органом Міністерства юстиції на його офіційному веб-сайтІ.

    Звертаємо увагу, що пілотний проект Міністерства юстиції України передбачає лише можливість вибору заявниками бажаних дати та місця проведення державної реєстрації шлюбу, проте не позбавляє необхідності.

    Подання для державної реєстрації шлюбу документів, передбачених діючим законодавством України, а саме:

1. Паспорт громадянина України, паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства. У разі якщо заявником є іноземець, особа без громадянства додається документ, що підтверджує законність його (її) перебування на території України.

2. У разі якщо заявники або один з них раніше перебували в шлюбі, документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним.

    Розповсюдження пілотного проекту на нові населені пункти дасть змогу максимально наблизити відповідну послугу до населення, створивши при цьому максимально зручні умови для отримання її фізичними особами з метою забезпечення реалізації гарантованого державою права на шлюб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь