A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Про реформування системи соціальних послуг та нові підходи до забезпечення якості надання соціальних послуг говорили на нараді у голови райдержадміністрації

Дата: 02.10.2018 09:40
Кількість переглядів: 736

   

     Фото без опису

  Організація  соціального  обслуговування населення - є одним із важливих пріорітетів діяльності влади. А тому в період реформування соціальних послуг важливо  не залишити без допомоги жодної людини, яка потребує підтримки, - зазначив очільник району Сергій Джоболда. – Адже про рівень розвитку держави свідчить те, як вона  піклується  про людей похилого віку та людей з інвалідністю.

Фото без опису

    Директор територіального центру соціального обслуговування Світлана Гарната розповіла, що, наразі, домінуючою формою обслуговування залишається надання соціально-побутової допомоги одиноким непрацездатним громадянам в домашніх умовах, де на обслуговуванні перебуває 1010  непрацездатний громадян, яким надають допомогу 57 соціальних робітників.

   У  відділенні організації надання адресної  натуральної допомоги на обліку перебуває 622  малозабезпечених громадянина, які протягом 9 місяців 2018 року отримали натуральну допомогу (у вигляді продуктових наборів, продовольчих товарів, речей б/в) на суму   5099   грн.

    В стаціонарних відділеннях в смт Чорнобай на 15 ліжкомісць та селі Богодухівка на 20 ліжкомісць  громадяни перебувають на повному державному утриманні. Утримання одного підопічного становить в середньому 360 грн в день. Забезпечені 4-разовим харчуванням, що складає  55 грн в день. Добові норми виконуються на 98%.

      28 дітей  з інвалідністю  отримують соціальні, медичні та освітні послуги у відділенні соціально-медичної реабілітації. Цьогоріч дане відділення перейшло в структуру комунального закладу  «Інклюзивно-ресурсного центру з відділенням денного перебування дітей з особливими освітніми потребами Чорнобаївської районної ради».

     В  Чорнобаї  та 11 селах району майже  1400 громадян отримують   соціальні послуги з метою  сприяння розвитку різнобічних інтересів і потреб осіб, організації дозвілля і відпочинку, також працює соціально-педагогічна послуга «Університет третього віку», яка налічує 48 літніх студентів.

     Приємно відзначити, що з  2017 року територіальний центр надає транспортну  послугу «Соціальне таксі», яка забезпечує доступ осіб з обмеженими фізичними можливостями спеціалізованим автомобілем до лікувально-профілактичних, санаторно-оздоровчих, реабілітаційних та навчальних закладів, протезно-ортопедичних підприємств та майстерень. За три квартали 2018 року послугою перевезення скористались 249 громадян району.

     Сергій Джоболда наголосив на тому, що в зв’язку з настанням холодів необхідно тримати на постійному контролі матеріально-побутові умови проживання одиноких непрацездатних громадян, людей з інвалідністю та малозабезпечених сімей.

                                                                                                                                          За інформацією відділу організаційної роботи,                                                                                                                                                 інформаційної діяльності та звернень громадян                                                                                                                       апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь