A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В ході робочої поїздки голова райдержадміністрації Сергій Джоболда відвідав об'єкти соціальної сфери в Красенівській територіальній громаді

Дата: 20.11.2017 15:39
Кількість переглядів: 767

    В ході візиту очільник району ознайомився із роботою сільської ради, відвідав місцеві заклади соціальної сфери, зокрема, фельдшерсько-акушерський пункт та Красенівський НВК.

    Спільно з сільським головою села Красенівка Олександром Вишнею Сергій Джоболда оглянув приміщення фельдшерсько-акушерського пункту, де за поточний рік зроблені значні ремонтні роботи. В кінці 2016 на початку 2017 року проведено капітальний ремонт покрівлі на суму 295 тис грн за рахунок коштів державного бюджету. Загалом в закладі 100-відсотково замінено старі вікна на нові металопластикові, проведено капітальний ремонт в маніпуляційному кабінеті. Оновлено санітарну кімнату, де відтепер є тепла вода та вбиральня. Оскільки температурний режим в закладі не відповідав нормам, то було вирішено встановити електричні конвектори. За кошти сільської ради замовлено медичні шафи для зберігання медикаментів. Надалі планується облаштувати кімнату для медперсоналу.

    У місцевому ФАПі є аптечний пункт. Заклад в повному обсязі забезпечений Ліками для надання першої медичної допомоги.

    На проведення даних робіт з сільського бюджету виділено 35 тис грн (20 тис грн на будматеріали та 15 тис грн на меблі), за ініціативи та сприяння депутата Верховної Ради України Володимира Зубика з державного бюджету виділено 100 тис грн на капітальний ремонт приміщення. Також з обласного бюджету виділено 10 тис грн на придбання пральної машини та вагів медичного призначення.

    В ході робочої поїздки Сергій Джоболда відвідав Красенівський навчально-виховний комплекс, де завершені роботи по заміні вікон, капітальному ремонті системи опалення та переконався, що температурний режим відповідає нормам. Загалом на виконані роботи в НВК за ініціативи та сприяння депутата Верховної Ради України Володимира Зубика в цьому році з державного бюджету виділено 300 тис  грн (системи опалення - 37 тис грн, заміна вікон - 163 тис грн).

    У вирішенні соціально-економічних проблем територіальної громади активну участь приймає СТОВ «Красенівське». Так, за 10 місяців поточного року на розвиток соціальної сфери витрачено 889 тис грн, в тому числі підвезення дітей, їх безкоштовне харчування, благоустрій села, спортивні заходи та інше.

    В СТОВ «Красенівське» працює 260 штатних працівників, а це більше 7 відсотків всіх працівників, зайнятих в аграрній галузі району. На 100 гектар землі припадає 7,5 осіб працюючих. В 2017 році рівень заробітної плати  зріс  на 41 відсоток до відповідного періоду минулого року.

    Господарство є важливим наповнювачем бюджетів різних рівнів. За 9 місяців 2017 року сплачено, з розрахунку на 1 гектар землі,  4301 грн, середньорайонний показник  – 3046 грн.

    По завершенні робочого візиту керівником району спільно з сільським головою Олександром Вишнею було обговорено спільне вирішення нагальних питань Красенівської територіальної громади.

 

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь