A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Обговорено питання стану роботи з детінізації економіки, легалізації виплати заробітної праці

Дата: 12.11.2018 15:35
Кількість переглядів: 552

Фото без опису

    В даний час особливого значення набуває виведення з «тіні» працівників та роботодавців, які використовують нелегальну робочу силу, уникають сплати податків до бюджету.

    Як зазначає начальник фінансового управління райдержадміністрації Олександр Таранушенко відповідно до розпорядження КМУ від 5 вересня 2018 р. №649-р «Про заходи, спрямовані на деталізацію відносин у сфері зайнятості населення» протягом вересня-жовтня проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота.

    Результатом цієї роботи є: протягом вересня-жовтня 82 особи зареєстрували підприємницьку діяльність, з 136 найманими працівниками укладено трудові угоди.

    Протягом 10 місяців 2018 року проведено 9 засідань комісії, на яких розглядалися питання про детінізацію виплати заробітної плати в районі, підвищення рівня соціальної захищеності найманих працівників і відповідальності роботодавців за використання їх праці та ризики сплати ПДФО до бюджету.

    На засіданнях комісій заслуховано 46 суб’єктів господарської діяльності, щодо підвищення рівня соціальної захищеності найманих працівників, відповідальності роботодавців за використання праці та ризики сплати ПДФО до бюджету.

    Робочою групою райдержадміністрації з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати протягом січня - жовтня 2018 року проведено 17 рейдів-обстеження, якими обстежено 76 суб’єктів господарювання та виявлено ряд порушень.

Результатом проведеної роботи є трудові угоди з 14-ма найманими особами. Вісімнадцять фізичних осіб зареєструвалися суб’єктами підприємницької діяльності, додаткові надходження ПДФО становлять 218,9 тис грн.

    Відповідно рішень засідань комісії направлено листи до Управління Держпраці у Черкаській області для проведення перевірок субєктів господарювання по питанню використання найманої праці. В звязку з цим Управлінням Держпраці у області проведено перевірку на території району.

.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь