A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На Чорнобаївщині перевірили стан готовності реагування на можливі надзвичайні ситуації при погіршенні погодніх умов

Дата: 28.02.2018 15:35
Кількість переглядів: 702

     Фото без опису

    В зв’язку з різким погіршенням погодних умов  28 лютого о 5 годині ранку в районній державній адміністрації створено робочу групу по контролю за розчисткою доріг, здійснено об’їзд та огляд основних доріг району. Вже станом на 9 годину ранку було розчищено 99% доріг, в процесі розчистки залишились окремі вулиці в деяких населених пунктах.

     В цей же день очільник району Сергій Джоболда за участі першого заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик провів засідання районного оперативного штабу з координації дій органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та відповідних служб при ускладненні погодних умов на території району.

    - До Чорнобаївщини  поступово наближаються аномальні атмосферні фронти балканського циклону. Температура повітря вночі знизилась до 11-17 градусів морозу. Починаючи з 27 лютого почалися снігопади у супроводі сильного вітру, які викликали  перемети на автошляхах, що значно ускладнило  рух автотранспорту, - зазначив Сергій Джоболда. -  До кінця тижня прогнозуються сильні морози у супроводі сильного вітру, які можуть викликати обмороження людей, ускладнювати експлуатацію технічних засобів, пошкоджувати мережі електро- та теплопостачання.

      Тому звертаюсь до всіх керівників підприємств, організацій та відомств, а також до селищного і сільських голів забезпечити оперативне реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з погіршенням погодних умов, дотримання правил пожежної безпеки, особливу увагу звернути на багатодітні сім’ї, одиноких та   малозабезпечених людей.

     Також голова райдержадміністрації наголосив на проведенні інформаційно-розяснювальної роботи в територіальних громадах району щодо утримання громадян від поїздок на час погіршення погодних умов.

     Під час засідання було напрацьовано ряд невідкладних завдань щодо організації заходів запобігання випадкам переохолодження та надання допомоги людям у період значного пониження температури та своєчасної розчистки доріг, а саме:

Чорнобаївському РС УДСНСУ, РЕМ, УЕГГ, ДРП № 2 Золотоніської ДЕД» доручено забезпечення  сталої роботи транспортної інфраструктури, систем енерго-, газо-, тепло-, водопостачання, зв’язку;

службам цивільного захисту району – забезпечення  безумовного взаємообміну інформацією про надзвичайні ситуації на території району та забезпечення діяльності пунктів обігріву району;

селищному та сільським головам, у випадку погіршення погодних умов, забезпечення  першочергової розчистки під’їзних шляхів до територій, де розміщені аварійно- рятувальні служби району;

Чорнобаївському ДРП № 2 Золотоніської ДЕД, КП ВУЖКГ - забезпечення безперебійного транспортного сполучення між населеними пунктами району, своєчасного розчищення доріг від снігу та посипати їх протиожеледним матеріалом при ожеледиці;

лівобережній станції швидкої медичної допомоги та Чорнобаївській ЦРЛ, КЗ «ЦПМСД» -  забезпечення надання медичної допомоги особам, які її потребують та стабільної роботи закладів охорони здоров’я району в умовах зниження температурного режиму.

      Чорнобаївському відділенню Золотоніського відділу ГУНПУ в Черкаській області та Чорнобаївському РС УДСНСУ доручено  забезпечити дотримання правопорядку та  вжити заходів щодо додержання належної пожежної безпеки на підпорядкованих їм територіях.

    Також рекомендовано Чорнобаївському РЕМ, ВУЖКГ, КПТМ перенести  планові та позапланові відключення користувачів електроенергії, газу та теплової енергії на період покращення та стабілізації погодних умов.

      Під час наради виступили  керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, Чорнобаївського відділення Золотоніського відділу ГУНПУ в Черкаській області, РЕМ, ВУЖКГ, КПТМ, РС УДСНСУ, ЦРЛ, КЗ «ЦПМСД», які доповіли  про стан готовності реагування на можливі надзвичайні ситуації при погодних ускладненнях.

    Наразі заклади медицини, освіти та культури району працюють в штатному режимі. Підприємства торгівлі діють відповідно до розкладу роботи. Проблем із забезпеченням товарами на даний час немає.

    УВАГА! В разі виникнення надзвичайної ситуації надавати інформацію до оперативного чергового РДА за телефоном 22257.

 

                                                                                                 За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадмінітрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь