A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

ХТО ЗМУСИВ НАТО ЗБІЛЬШИТИ ВИТРАТИ НА ОБОРОНУ?

Дата: 14.08.2018 15:34
Кількість переглядів: 519

Фото без опису

    У 2018 році європейські члени НАТО витратять близько 60 мільярдів доларів на обладнання. За інформацією американської компанії Bloomberg, збільшення витрат на оборону країн-членів НАТО відбувається не завдяки Президентові США, а через дії Російської Федерації. Аналітики переконані, що збільшення купівлі військових літаків, кораблів і бронетехніки почався, коли Росія анексувала Крим.

    На думку директора Carnegie Europe в Брюсселі Томаса Валасека, кібератаки на урядових і військових об'єктах, військові ігри на кордонах Прибалтики і звинувачення в тому, що саме Росія стоїть за невдалим переворотом у Чорногорії, змусили членів Альянсу збільшити витрати на оборону.

    Наприклад, Румунія заявила, що вона купить ще п'ять F-16 у Португалії, збільшивши свою ескадрилью до 12-ти. Також вона уклала багатомільйонну угоду на придбання системи протиракетної оборони Patriot з Raython, а також планує збільшити кількість винищувачів і транспорту для берегової охорони.

    Про придбання винищувачів заявили Словаччина і Болгарія. В останній планують купити бронетранспортери і військові кораблі.

    «Очікується, що в цьому році європейські члени НАТО витратять близько 60 мільярдів доларів на обладнання, а 13 східних членів профінансують близько 10% з цієї суми», – заявив науковий співробітник Міжнародного центру безпеки і оборони в Таллінні Тоні Лоуренс.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь