A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Черкащина – у лідерах з упровадження патронату

Дата: 21.02.2019 15:34
Кількість переглядів: 470

Фото без опису

На Черкащині активно упроваджується послуга з патронату над дитиною. Нині в області діє 12 патронатних сімей. Це – найбільша кількість в Україні, каже начальник служби у справах дітей Оксана Покатілова.

Цю послугу упроваджують за підтримки Міжнародної благодійної організації «Партнерство «Кожній дитині». На сьогодні патронатні родини вже створили у Черкасах, Смілі, Золотоноші, Умані, Золотоніському, Тальнівському, Христинівському районах, Білозірській, Кам’янській ОТГ. Нині їх послугами вже скористалися 43 дитини, що перебувають у складних життєвих обставинах.

– В умовах сьогодення, коли кількість сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, не зменшується, у кожному районі, місті, ОТГ необхідно вжити заходів для запровадження послуги патронату над дитиною, – наголосила Оксана Покатілова. – Держава надає таким родинам необхідну належну підтримку. Втім процес підготовки патронатних батьків доволі тривалий. Для того, щоб вона могли приймати дітей, їм необхідно щонайменше півроку проходити навчання. Тож, якщо родини мають бажання стати патронатними, то на місцях їм мають надавати всю належну підтримку та допомогу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь