A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На нараді в РДА розглянули питання проведення весняного призову

Дата: 02.03.2018 15:32
Кількість переглядів: 970

Фото без опису

    2 березня 2018 року у приміщенні Чорнобаївської РДА відбулася нарада представників райдержадміністрації, районного військкомату та поліції із головами сільських рад та начальниками військово-облікових столів Чорнобаївського району стосовно проведення весняного призову 2018 року.

    Як зауважила голова районної призовної комісії Чорнобаївського РВК, перший заступник голови Чорнобаївської РДА Валентина Стилик, із 1 березня 2018 року набрав чинності пункт 1 статті 3 Указу Президента України “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році” від 15.02.2018 № 33/2018 щодо призову громадян України на строкову військову службу у квітні – травні 2018 року.

    Призову на строкову військову службу (виклику на призовні комісії) підлягають громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку. План на весняний призов 2018 року по району – 24 особи.

Фото без опису

    Валентина Борисівна звернулася до всіх присутніх із проханням мобілізувати всі сили, аби на достойному рівні провести весняну призовну кампанію. Також вона нагадала про те, що в районі діє програма підтримки військовослужбовців, згідно з якою строковикам виплачується одноразова матеріальна допомога у розмірі 5 тис. грн. Минулого року вона була виплачена 15 строковикам.

    Про організацію проведення чергового призову громадян України на строкову військову службу весною 2018 року доповів військовий комісар Чорнобаївського РВК Василь Ткаченко. Він розповів про порядок вручення повісток, дії призовників після вручення повісток, категорії громадян, які не підлягають призову.

Фото без опису

    Також районний військовий комісар зупинився на соціальних гарантіях, які надаються призовникам. Це, зокрема:

•        при призові їм виплачується грошова допомога у розмірі двох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня календарного року (у 2018 році це – 3,5 тис. гривень);

•        військовослужбовці перебувають на повному державному утриманні, розміщуються в казармах (на кораблях), забезпечуються щоденним триразовим гарячим харчування та військовою формою одягу  згідно встановленим норм.

•        їм виплачується щомісяця 154 – 245 грн. (від в/звання та посади) на додаткові особисті потреби.

•        при звільненні в запас їм виплачується вихідна грошова допомога у розмірі 8-ми посадових окладів (від 1 232 – до 1 960 грн. залежно від в/звання і посади);

•        їм надається відпустка (10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місця проведення відпустки та назад)

•        час проходження строкової в/служби зараховується до стажу роботи, що дає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах;

•        за ними зберігаються робоче місце та середній заробіток особам, за умови офіційного працевлаштування до призову;

•        за ними зберігаються жилі приміщення, які вони займали до призову на строкову військову службу. Вони не можуть бути зняті з обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов;

•        після звільнення в запас (протягом місяця з дня взяття на військовий облік за місцем проживання за поданням військового комісаріату) виплачується матеріальна допомога в розмірі:

- середньої заробітної плати на день призову, але не менше прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року, встановленої на день призову (для громадян, які працювали);

- у розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року, встановленої на день призову (для громадян, які до призову не працювали)

    Окрім цього, Василь Ткаченко наголосив на тому, що строковики не будуть відправлятися у зону АТО, про що слід інформувати їхніх батьків. Та попросив сільських голів відповідальніше ставитися до питання оповіщення та доставки призовників до пунктів збору. 

    Начальник Чорнобаївського відділення Золотоніського відділу ГУНП України в Черкаській області Олег Бриндак  розповів про адміністративну та кримінальну відповідальність у разі неявки призовника без поважних причин у строки, встановлені військовим комісаріатом та вказані у повістці, до ОЗП для відправлення у військову частину.

 

        За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадмінітрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь