A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Про соціальний захист дітей в Чорнобаївському районі

Дата: 03.09.2018 15:15
Кількість переглядів: 836

Фото без опису

    Одним із головних напрямків діяльності служби у справах дітей райдержадміністрації є соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

    Станом на 03.09.2018 року на первинному обліку служби у справах дітей перебуває 112 статусних дітей, з яких: 31 - дитина-сирота та 81 дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 72 дитини перебуває  під опікою та піклуванням, 31 у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, 9 у державних закладах, 5 дітей системи МОН, 1- системи Мінпраці, 3 у обласному центрі соціально-психологічної реабілітації. 

    За 8 місяців 2018 року службою у справах дітей проведена робота щодо надання статусу дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування семи особам.

    – У цьому році на територію району прибуло двоє статусних дітей із інших територій, зокрема в с. Тимченки приїхав опікун з Кременчуцького району, в с. Скородистик з Лубенського району. Дані сім’ї обстежені та вирішені всі питання щодо навчання дітей, отримання державної соціальної допомоги, – зазначає начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Юрій Волох.

    На виконання районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки продовжується здійснюватися виплата щомісячної стипендії в розмірі 1000 гривень 11 учням професійно-технічних навчальних закладів, студентам вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації денної (стаціонарної) форми навчання з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку служби у справах дітей райдержадміністрації та влаштовані у сімейні форми виховання  на території району. Одна особа закінчила навчання, якій відповідно стипендія не виплачується. З початком нового навчального року попередньо 3 випускників 11 класів стали студентами та матимуть право на отримання  районної стипендії. На даний час проводиться робота щодо збору відповідних документів на цих дітей.

    Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.1994 №226 (із змінами та доповненнями) «Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт і дітей, які залишились без піклування батьків» на придбання шкільної форми дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування передбачено з районного бюджету 1800 грн на дитину.

    На виконання постанови КМУ від 25.08.2003 №823 «Про затвердження Порядку надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку» у 2018 році допомогу в розмірі 1810 грн виплачено 5 дітям, а до кінця року її отримають ще 4 повнолітні дитини  буде виплачена.

    Влітку 2018 року 28 підопічних дітей шкільного віку охоплені оздоровленням та організованим відпочинком в ДОЗ «Придніпровський» Золотоніського району та 4 дітей у ДОЦ «Сосонка» на що передбачено з районного бюджету  275 тис. 500  грн. З кожним опікуном проведено роз’яснювальну роботу щодо оздоровлення.

    На території Іркліївської сільської ради проживають 9 дітей позбавлених батьківського піклування, з яких за кошти громади оздоровлено 6 дітей, 3 у ДОЦ «Сосонка», 3 у дитячому козацькому таборі «Дахнівська Січ».

    – Необхідно пришвидшити роботу по передачі  повноважень щодо обліків визначених  категорій   дітей,   потенційних  опікунів / піклувальників  та нерухомого  майна  дітей-сиріт  та  дітей,  позбавлених  батьківського  піклування від  служби  у  справи  дітей  райдержадміністрації  до  служби  у  справах  дітей Іркліївської   об’єднаної територіальної громади, – зазначила Валентина Стилик.

    Також перший заступник голови райдержадміністрації зазначила, що робота службою організована належним чином, вчасно здійснюється реакція на проблемні питання та наголосила начальнику служби на особливому контролі відвідування школи дітьми вразливих категорій.

    Cлужбою у справах дітей спільно з РЦСССДМ, органами опіки та піклування проводиться робота щодо профілактики дитячої бездоглядності, недопущення вчинення насильства над дітьми та жорстокого поводження з ними. На обліку органів опіки та піклування перебуває 99 даної категорії сімей в яких проживають 225 дітей.

    Здійснено та обстежено умови проживання 135 сімей в окремих селах району. За наслідками обстежень ініційовано притягнення до адміністративної відповідальності 30 батьків, 1 дитину виявлено залишену батьками та доставлено до дитячого закладу.

    З причини невиконання  батьками своїх обов’язків до Комунального закладу «Черкаський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» службою у справах дітей  направлено 4 дітей, які потрапили у складні життєві обставини. Одну дитину направлено для обстеження до дитячого відділення обласної психіатричної лікарні.

    Протягом вересня-жовтня 2018 року спільно органами опіки, службою у справах дітей будуть вжиті заходи щодо організації та проведення у районі профілактичного заходу «Урок» з метою виявлення дітей, які з початку навчального року не приступили до занять у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах  І – ІІ рівня акредитації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь