A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Громадяни з релігійними переконаннями мають право на альтернативну службу

Дата: 19.10.2018 15:30
Кількість переглядів: 764

Фото без опису

    Під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик, 16 жовтня відбулось засідання районної комісії у справах альтернативної (невійськової) служби.

Фото без опису

    У роботі комісії взяли участь представники Чорнобаївського районного військового комісаріату, управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації, районної філії Черкаського обласного центру зайнятості та інших структурних підрозділів райдержадміністрації.

    – Альтернативна служба є службою, яка запроваджується замість проходження строкової військової  служби і має на меті виконання обов’язку перед суспільством. Право на альтернативну службу мають громадяни України, якщо виконання військового обов’язку суперечить їхнім релігійним переконанням і, вони належать до діючих згідно з законодавством України релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю статуту (перелік таких організацій затверджений Постановою Кабміну від 10.11.1999 року № 2066), – зазначила Валентина Стилик.

    На засіданні комісії було розглянуто заяву жителя села Скородистик 1998 року народження про направлення його на проходження альтернативної (невійськової) служби у зв’язку з його релігійними переконаннями.

    За результатами розгляду наявних матеріалів комісією відповідно до Закону України «Про альтернативну (невійськову) службу» було ухвалено рішення щодо направлення юнака для проходження  альтернативної служби  на одне з підприємств району, при умові придатності його до строкової військової служби, що встановлюється призовною комісією.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

нформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь