A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

У Чорнобаї відзначили День Гідності та Свободи

Дата: 21.11.2018 15:29
Кількість переглядів: 1131

Фото без опису

    21 листопада у Чорнобаї на Пагорбі Слави відбулися урочистості з нагоди Дня Гідності та Свободи.

    Пройшовши Ходою Гідності по центральній вулиці, небайдужі чорнобаївці зібралися біля відновленого пам’ятника «Борцям за волю України», аби пригадати події п’ятирічної давності та вшанувати сучасних героїв. Школярі розгорнули 20-метровий прапор України та провели флешмоб «Гідність та Свобода очима молоді!».

Фото без опису

До учасників мітингу звернувся голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда:

Фото без опису

    - Бути гідними пам’яті своїх предків і тисячолітнє прагнення бути вільними, незалежними – ось саме те, що відрізняє народ і робить його нацією. Події, які відбувалися упродовж останніх років, а саме Помаранчева революція 2004 року, Революція Гідності 2013 року довели, що український народ – справді гідний називатися української нацією. Що ніхто не може втручатися у волевиявлення українського народу, ніхто не може змінювати курс, яким намагається, хоче і буде йти український народ, а саме курс до європейської спільноти. Сьогодні ми вшановуємо тих, хто віддав за свободу і гідність, за нашу незалежність найдорожче – своє життя. Сьогодні хочеться низько вклонитися Героям Небесної Сотні, учасникам АТО та ООС. Не випадково ми зібралися саме тут, на цьому святому місці, де два монументи поєднують славу наших предків, наших дідів, і славу наших сучасників, зазначив Сергій Миколайович. Він привітав учасників мітингу зі святом то побажав, щоб війна, яку сьогодні Україна веде із однією з найсильніших армій світу, закінчилася нашою перемогою.

    Під оплески присутніх Сергій Джоболда та Черкаський обласний військовий  комісар Євген Курбет провели церемонію вручення державних нагород Відзнак Президента України «За участь в антитерористичній  операції» 30 чорнобаївцям, які отримали статус учасника бойових дій та перебувають на військовому обліку в Чорнобаївському районному військовому комісаріаті.

Фото без опису

Фото без опису

         Євген Курбет подякував організаторам за сьогоднішнє свято та відновлення пам’ятника.

Фото без опису

    - Дійсно, наша свобода та гідність дається нам нелегко. Ворог продовжує агресію, анексував Крим, загарбав значну територію нашої країни. Але завдяки патріотизму військовослужбовців Збройних Сил України, інших формувань, тих військовослужбовців, які сьогодні зі зброєю в руках тримають лінію оборони, стримують агресора, дають нам можливість вільно розвиватися, рухатися до європейського майбутнього нашої держави, - зазначив Євген Олександрович. – Чорнобаївщина завжди славилася своїм патріотизмом, своїм волонтерським рухом, який не згасає і зараз. Військовослужбовці ЗСУ, Нацгварції, Державної прикордонної служби з великою повагою ставляться до волонтерів, до жителів Чорнобаївського району, які продовжують справу підтримки наших захисників.

    Зі свого боку голова Спілки воїнів АТО  «Черкащани» Чорнобаївського  району Микола Костенко згадав дні, коли в Україні почала проливатися кров.

Фото без опису

    - Завдяки хлопцям, які стоять сьогодні тут, ми стримали ворога там, у 2014 році. Завдяки людям, які допомагали армії, ми вистояли. Я вважаю, що в 2013 році почалася нова ера України, яка завершиться добробутом і процвітанням нашої держави, - зазначив Микола Іванович.

    Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять героїв Майдану, героїв АТО та всіх загиблих за волю і незалежність України в різні епохи та століття.

    Приємним моментом урочистостей стало внесення пам’ятника «Борцям за волю України» до Книги рекордів України. Депутат районної Ради, голова Спілки ветеранів-підводників Чорнобаївського району, учасник АТО Микола  Джулай розповів історію створення і відновлення після буревію цього пам’ятника та подякував усім причетним до його встановлення. А керівник представництва Книги рекордів Гіннеса в Україні – Національного реєстру рекордів України – Лана Вєтрова зазначила, що чорнобаївський пам’ятник увійшов до історії України як найвищий гранітний тризуб. Його висота – 3,17 м, ширина – 2,27 м.

Фото без опису

Фото без опису

    - Мені дуже приємно, що сьогодні саме в цей день і в цьому місці я маю честь оголосити новий рекорд України. І нехай наша сила і віра будуть такими міцними, як цей гранітний пам’ятник, - зазначила Лана Вєтрова.

   Завершилися урочистості покладанням квітів до пам’ятника та фотографуванням нагороджених.

Фото без опису

Фото без опису

 

     Нагрудним знаком «За участь в антитерористичній операції» та грамотою за сумлінне і чесне виконання військового обов’язку нагороджені:

  1. БИНДАС  Володимир  Олексійович
  2. БОНДАРЕНКО  Іван  Миколайович      
  3. БУГАЙ  Сергій  Валентинович       
  4. ГАРМАШ  Олександр  Іванович
  5. ГРЕЧІШКІН Олексій Володимирович
  6. ДЕМИДЕНКО  Ігор  Петрович
  7. ДЖУЛАЙ Микола  Івановича
  8. ЖАЙВОРОНОК  Михайло Вікторович
  9. ЖУРАВЕЛЬ      Олександр            Іванович
  10. ЗАМАНА  Іван  Борисович
  11. ЗУБАТЕНКО    Олег Васильович
  12. КРИКУН  Євгеній  Григорович
  13.  КУСЯК    Олександр  Миколайович
  14.  НАЗАРЕНКО   Сергій  Васильович
  15. НЕФЕДЮК  Олександр   Васильович 
  16.  НІКІТІН  Олександр     Вікторович
  17. НІМЧИН  Федір  Євгенійович   
  18. ОСІПОВ   Сергій Володимирович
  19. ПАВЛИЧ  Олександр    Васильович
  20. ПЕРКОВ   Іван Григорович
  21. РІДКИЙ    Віталій Миколайович
  22. РЯБОЛУС  Юрій Васильович
  23. СЕМИЛІТ   Ігор  Іванович
  24. СЕРДЮК Олександр  Миколайович
  25. СЛІПЕНКО Валерій  Віталійович
  26. СОКУР     Григорій    Іванович  
  27. СТАНОВСЬКИЙ  Юрій  Вікторович     
  28.  ТАРАСЕНКО  Андрій  Віталійович
  29.   ТАРЯНИК  Іван  Іванович
  30. ТЕМЧЕНКО  Максим  Олексійович

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь