A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Проведено робочу зустріч Чорнобаївського бюро правової допомоги із керівним складом Чорнобаївського РВК

Дата: 13.12.2018 08:29
Кількість переглядів: 507

     Фото без опису

    Статтею 9-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» передбачено право військовослужбовців на одержання грошової компенсації за належне речове майно. Названа стаття  надає право на отримання грошової компенсації за неодержане речове майно виключно військовослужбовцям, які безпосередньо проходять військову службу, і не поширюється на військовослужбовців, звільнених з військової служби.

      Із введенням в дію Порядку виплати військовослужбовцям Збройних Сил, Національної гвардії, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації і Управління державної охорони грошової компенсації вартості за неотримане речове майно, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2016 року № 178, унормовано отримання грошової компенсації вартості за неотримане речове майно у разі звільнення військовослужбовців з військової служби.

     Разом з тим, частиною першою статті 58 Конституції України передбачено, що закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи.  Тобто, право на отримання грошової компенсації вартості за неотримане речове майно набули військовослужбовці, які звільняються з військової служби після набрання чинності вищезазначеної постанови.

     З нагоди відзначення Всеукраїнського тижня права та з метою доведення даної інформації, 12 грудня 2018 року керівником Чорнобаївського бюро правової допомоги – Інною Копійкою проведено робочу зустріч із військовим комісаром Чорнобаївського РВК – Вадимом Купрієм та заступником військового комісара – Артемом Савченком, де обговорено питання «Одержання грошової компенсації за неотримане речове майно.

Керівництвом Чорнобаївського РВК відзначено важливість даного питання, так як з подібними проблемами до РВК неодноразово зверталися військовослужбовці.

     Інною Копійкою також доведено інформацію щодо проекту «Я маю право», який покликаний захистити права громадян, зокрема, військовослужбовців тощо.

На завершення заходу у РВК надані тематичні буклети, які стосуються захисту прав вищезгаданої категорії.

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь