A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбувся ювілейний турнір із волейболу пам’яті воїнів-афганців

Дата: 19.03.2019 15:26
Кількість переглядів: 655

 

16 березня у районному спорткомплексі відбувся ювілейний турнір із волейболу серед чоловіків пам’яті воїнів-афганців. Він проводиться вже 30 років поспіль.

За ці роки в турнірі взяли участь близько 1300 спортсменів-аматорів. На початку в ньому брали участь лише команди аматори громад району, поступово ріс рівень гри команд учасниць, збільшувалась кількість учасників, розширювалась географія представництва - спочатку в межах області, минулої суботи на турнір прибуло 6 команд із трьох областей: Черкаської, Полтавської та Київської.

В урочистому відкритті турніру взяли участь голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда, почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району», співзасновник та багаторічний спонсор турніру Петро Душейко, військовий комісар Черкаської області Євгеній Курбет, голова Черкаської обласної спілки ветеранів Афганістану та учасників бойових дій Сергій Якимчук, член правління районної спілки ветеранів Афганістану Віталій Кравченко, голова ГО «Спілки учасників АТО «Черкащини» Чорнобаївського району» Микола Костенко, олімпійський чемпіон Андрій Хіміч, благочинний Чорнобаївського району отець Валерій, воїни-афганці.

З вітальним словом до учасників та гостей турніру звернувся голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда.

  • Шановні учасники бойових дій на території інших держав, шановні воїни-афганці. Сьогодні вже втридцяте ми проводимо турнір із волейболу серед чоловічих команд, присвячений вшануванню пам’яті воїнів, які виконували свій інтернаціональний обов’язок. У збройних конфліктах на чужій землі взяли участь 198 наших земляків, які гідно виконали свій обов’язок і  проявили особистий героїзм. Та найбільше з них обпалило гаряче полум’я війни в Афганістані, де більше 9 років тривало криваве протистояння, яке ми сьогодні називаємо «афганською війною». П’ять воїнів з нашого району загинуло в Афганістані - Олександр Татаровський з Богодухівки, Анатолій Прітченко і Віталій Дяченко з Ленінського, Володимир Мироненко з Лукашівки, Борис Гриценко з Малої Бурімки. Сьогодні ми вшановуємо їхню пам'ять. Вшановуємо ми і світлу пам'ять 24 учасників бойових дій, яких не стало вже після повернення додому.  Вона стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей - тих, хто безпосередньо знаходився на Афганській землі, і тих, хто безмежно довгими й тривожними днями і ночами чекав вдома повернення своїх синів, чоловіків, батьків, коханих, друзів, - зазначив Сергій Миколайович.

Звернувся він і до присутніх ветеранів.

  • Ми засвідчуємо Вам свою глибоку шану та повагу вашій мужності.  Особливу вдячність хотів би   висловити за  активну участь в патріотичному вихованні шкільної молоді та її фізичному загартуванні, у небайдужості до ситуації на Сході України вас і ваших дітей, які сьогодні боронять наші рубежі. Ви залишаєтесь зразком справжньої вірності обов’язку, братерства та самовідданості для молодих поколінь, - зазначив Сергій Джоболда.

Зі словами вдячності голова РДА звернувся і до почесного голови асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петра Душейка, який протягом багатьох років є співорганізатором та спонсором проведення цього та багатьох інших турнірів.

Учасників турніру також привітали Петро Душейко, Євгеній Курбет, Сергій Якимчук, Андрій Хіміч та інші почесні гості.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих земляків, які полягли в Афганістані. На знак світлої пам'яті учасники війни в Афганістані поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам.

         У результаті запеклої та безкомпромісної гри призові місця розподілилися так:

І місце - "Шанс" м. Черкаси (капітан Хилько Василь)      

ІІ місце - м. Кременчук Полтавська обл.         (Єременко Олег)

ІІІ місце - м. Миронівка Київська обл. (Стрілець Валентин)

ІV місце - смт. Чорнобай (Черненко В'ячеслав)

V-VI місце - смт. Оржиця Полтавська обл. (Коршун Генадій)

V-VI місце - "Дубовик" Руська Поляна Черкаська обл. (Божко Володимир)

Кращі гравці команд:

"Шанс" м.Черкаси - Хоменко Юрій

м. Кременчук Полтавська обл. - Отроков Дмитро

м. Миронівка Київська обл. - Одинокий Олександр

смт. Чорнобай - Гурин Олександр

смт. Оржиця Полтавська обл.       - Коршун Генадій

"Дубовик" Руська Поляна Черкаська обл.       - Ломов В'ячеслав

Кращим гравцем турніру став Дерев'янко Дмитро (команда "Шанс" м. Черкаси).

Команда-переможець нагороджена перехідним кубком, золотими медалями та грошовою винагородою. Інші фіналісти отримали також відповідні медалі, грамоти та грошові винагороди.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь