A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На щотижневій нараді у голови Чорнобаївської РДА Сергія Джоболди обговорювали питання ремонту доріг у районі

Дата: 20.05.2019 15:26
Кількість переглядів: 1018

 Фото без опису

                                                                                Ремонт дороги в - село Тимченки

   Проведення ремонту дорігпершочергове і дуже важливе для всіх жителів громад питання, вирішення якого потребує значних коштів, - зазначив очільник району. - Загалом, з різних джерел фінансування на ремонт доріг  в  районі передбачається використати більше 40 млн. грн. Цих коштів звичайно замало, адже найнижча вартість одного кв. м дорожнього покриття коштує 470 грн, тому на першому етапі планується ліквідація аварійних участків доріг, а на другому етапі будуть проводитись ямкові ремонти.

   Як повідомила начальник відділу економіки Ірина Вовк, в  районі пролягає дві автомобільні дороги загального користування державного значення Н-08 Бориспіль - Дніпро - Запоріжжя (через м Кременчук) -Маріуполь і Т-24-17 Чорнобай – Хрестителеве – Оржиця - Лубни,  ремонт та експлуатаційне утримання яких проводиться за рахунок коштів з державного бюджету через Державне агентство автомобільних доріг України, до структури якого входить Служба автомобільних доріг у Черкаській області.

   В цьому році на ремонт дороги Н-08 виділено 9 млн. грн, проведено тендерні процедури та 14 травня 2019 року підписано договір із підрядником, який планує найближчим часом розпочати роботи. Зокрема на 4,5 млн. грн заплановано провести ремонтні роботи на ділянці від Золотоніського кільця до села Скородистик та на 4,5 млн. грн від Скородистика в Кременчуцькому напрямку.

   Для проведення ремонту територіальної дороги від Мельників до Мар’янівки на умовах спів фінансування заплановано 9 млн. грн, зокрема 6 млн. грн з державного бюджету, 2,5 млн. грн з районного бюжету та Хрестителівською сільською радою прийнято рішення про виділення 500 тис. грн.

   Роботи планується виконати на ділянках від Мельників до Чорнобай та від Чорнобай до Марянівки по 4,5 млн. грн на кожну.

На частину дороги між селами Хрестителеве та Мар’янівка вже виділено 2 млн. грн.  та підрядником розпочато роботи по будівництву нового покриття, проте погодні умови не дозволили вчасно провести ремонт. Керівництво підрядної організації обіцяє завершити роботи в найкоротші терміни.

   Також Ірина Вовк зазначила, що  на дорогах загального користування місцевого значення за рахунок коштів з місцевих бюджетів виконано поточний дрібний ремонт в межах до 200 тис. грн на під’їзних дорогах до Вереміївки, Жовниного, Тимченок, Ковраю, Придніпровського, Васютинець, на під’їзді до Чорнобаю із Золотоніського напрямку протяжністю 1,7 км, які пролягають в межах нашого району.

Також  виконано роботи по с Мала Бурімка, від Новоукраїнки в напрямку Старого Ковраю, від Степового до Старого Ковраю, від Красенівки до Іванівки та від Тарасівки до Богодухівки, також на ділянці дороги від Чорнобаю до Веселого Хутора. Загалом ліквідовано ямковість на площі 5,3 тис. кв. м.

    З дорожнього фонду на поточний середній ремонт доріг місцевого значення виділено 13,4 млн. грн, зокрема по 4,7 млн. грн на ділянки доріг від Чорнобаю до Богодухівки та Веселого Хутора, 2,7 млн. грн на завершення ремонту дороги від Кременчуцької траси до Старого Ковраю, 997 тис. грн. – на ділянку дороги від Мельників до Чехівки та 900 тис. грн, на дорогу по дамбі від Благодатного до Чехівки.

    На сьогодні проводиться виготовлення проектно-кошторисної документації, після чого документація буде передана до ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області» для оголошення тендерів на визначення переможця по проведенню ремонтів. 

Крім цього із залишків коштів дорожнього фонду, які були не використані в 2018 році району виділено 4,4 млн. грн, які направлені на ліквідацію ямковості до Малої Бурімки - 1,9 млн. грн, до Чехівки- 1,5 млн. грн  та 1 млн. грн – на ділянку дороги від Маліївки до Чорнобаю, яка пролягає Золотоніським районом.

Також, за рахунок коштів дорожнього фонду в сумі 2 млн. грн, виконано  ремонт на ділянці дороги біля елеватора та згідно проектної документації, влаштовано 480 метрів дороги новим покриттям.

       На автодорозі від села Малі Канівці до Ірклієва ліквідація ямковості проводиться в межах проведеного тендеру державним підприємством «Служба місцевих автомобільних доріг в Черкаській області» на експлуатаційне утримання доріг загального користування місцевого значення за рахунок коштів дорожнього фонду. Наразі ТОВ «МК «Трейдінг експорт» ліквідували ямковість площею 1400 кв. м, роботи продовжуються на цій дорозі та заплановані на автодорозі Мала Бурімка - Велика Бурімка - Лящівка.       

     Також з дорожнього фонду виділені кошти на поточний середній ремонт доріг комунальної власності - 4,7 млн. грн, які направлені на дороги населених пунктів, по яких проходить великий потік вантажних автомобілів, це – Чорнобай вул. Шевченка – 1,5 млн. грн, Хрестителеве на 3 дороги – 1,6 млн. грн додатково ще на Красенівку - 1 млн. грн  та Іркліївську ОТГ- 600 тис. грн.

    Загалом на ремонти доріг загального користування місцевого значення, дороги комунальної власності та експлуатаційне утримання з дорожнього фонду в цьому році заплановано освоїти біля 25 млн. грн.

    Крім того, під час наради начальник управління з питань праці і соціального захисту населення РДА Олександр Юрковський поінформував про підсумки надання населенню  району житлових  субсидій  в  опалювальному періоді  2018-2019 років. Так, протягом жовтня 2018 року – січня 2019 року в управлінні призначено житлову субсидію на оплату житлово-комунальних послуг 6741 особам з них по рішенню комісії житлова субсидія призначена 4594 особам. Загальна сума нарахованих субсидій протягом цього періоду складає 38 млн. 879 грн,  управлінням   протягом лютого-квітня 2019 року 6191 особі призначено житлову субсидію в готівковій формі на суму 28 млн. 924 грн.

    В 2019 році до управління звернулося 1248 осіб із заявами для призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива з яких 1215 особам призначена житлова субсидія.

    Підводячи підсумок наради Сергій Джоболда акцентував увагу на проблемних питаннях та дав доручення відповідним структурам.

 

 

                                                                         

                                                                                      За інформацією відділу організаційної роботи,                                                                                  інформаційної діяльності    та звернень громадян

апарату РДА

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь