A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Двом молодим лікарям із Чорнобаївщини вручили ключі від квартир

Дата: 02.02.2018 15:23
Кількість переглядів: 2512

    Двом  молодим лікарям із Чорнобаївщини вручили ключі від службових квартир. Цю почесну місію виконав голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда під час підсумкової медичної ради, що пройшла в Чорнобаївській ЦРЛ 2 лютого.

    - У 2017 році з ініціативи Чорнобаївської районної державної адміністрації за підтримки районної ради було куплено дві квартири для молодих спеціалістів. Тож зараз – урочиста мить символічного вручення ключів і подарунків нашим лікарям, - розповіла головний лікар Чорнобаївської ЦРЛ Тетяна Козлова.

    Дві однокімнатні службові квартири у Чорнобаї отримали молоді лікарі центральної районної лікарні – Ігор Кривобород та Юрій Дудка. Ігор Кривобород – чорнобаївець, після закінчення медичного вишу повернувся працювати в район, лікар-травматолог, зараз є завідувачем поліклінічного відділення. Юрій Дудка – теж житель району, із Бакаєвого. Він працює лікарем-травматологом у ЦРЛ. Квартири для медиків купили за кошти районного бюджету відповідно до Програми забезпечення медичних працівників службовим житлом на 2014-2018 роки, виділивши на ці цілі 553 тис. грн.

    Під час вручення ключів голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда  висловив надію, що ці молоді лікарі багато років будуть працювати в районній лікарні з відданістю обраній справі та розумінням проблем кожного  пацієнта.

    - Якісні зміни в медичних закладах району – серед наших першочергових завдань. Звісно, вони не можливі без забезпечення кадрами. Брак лікарів у районних лікарнях, особливо молодих спеціалістів, стоїть гостро уже не один рік. Випускників медзакладів, які б хотіли працювати в райлікарні, часто зупиняє відсутність житла та низькі заробітні плати. Саме тому ми робимо все, аби стимулювати молодих спеціалістів працювати на Чорнобаївщині, - розповів Сергій Миколайович.

    У подарунок від асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського  району» молоді медики отримали пральні машини. Документи на них вручив Почесний голова асоціації Петро Душейко. Він згадав, як сам починав свій трудовий шлях учителем сільської школи і жив у маленькій хатині, де його молода родина навіть мріяти не могла про такі необхідні зручності.

    - Тож бажаю вам, аби у вас були кращі умови. Сподіваюся, що ці пральні машини полегшать ваш побут, - сказав Петро Григорович. – Головне зараз – працювати. І не поспішайте кидати Чорнобаївську райлікарню.

    Насамкінець Тетяна Козлова виразила сподівання, що вручення ключів від квартир для молодих спеціалістів стане доброю традицією в районі.

    Станом на 1 січня 2018 року у лікувальних закладах Чорнобаївського району працює 78 лікарів, у ЦРЛ – 60 осіб. Понад 38% працюючих лікарів досягли пенсійного віку – 22 особи. У 2017 році приступили до роботи молоді спеціалісти лікар-терапевт, травматолог, дерматолог, фтизіатр. В інтернатурі навчається 6 спеціалістів, яких чекають на роботу в ЦРЛ. Щоб залучити до роботи молодих спеціалістів, у районі прийняті Програма забезпечення медичних працівників службовим житлом на 2014-2018 роки  та Програма по підтримці молодих лікарів галузі охорони здоров’я Чорнобаївського району на 2017-2021 роки. Молодим лікарям встановлено доплату до  заробітної плати в розмірі 50 відсотків посадового окладу, яку  в 2017 році отримали шість медпрацівників у сумі близько 43 тис. грн.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь