A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Під час наради з селищним та сільськими головами обговорили призов та благоустрій

Дата: 04.04.2019 15:20
Кількість переглядів: 916

                                                        

3 квітня під керівництвом голови Чорнобаївської РДА Сергія Джоболди відбулася нарада з селищним та сільськими головами. У ній взяли участь перший заступник голови РДА Валентина Стилик, керівник апарату Оксана Брагінець, районний військовий комісар Володимир Філімонов, керівники відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації.

Згідно з указом Президента, з 1 квітня по 30 червня, а також з 1 жовтня по 31 грудня 2019 року в усіх областях України відбуватиметься набір на строкову військову службу. На військову службу до лав ЗСУ призиватимуться "придатні за станом здоров'я до військової служби громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу". Термін служби в армії, згідно з законом "Про військовий обов’язок і військову службу" для юнаків, які не мають вищої освіти, становить 18 місяців, для тих, хто має ступінь спеціаліста або магістра – 12 місяців. Також варто зауважити, що попри підвищення призовного віку до 20 років, юнаки 18-19 років мають можливість за бажанням пройти службу в армії на контрактній основі.

Районний військовий комісар Володимир Філімонов коротко озвучив аналіз неявки призовників на медичну комісію навесні 2019 року в розрізі сільських та селищної рад. Та звернувся до представників органів місцевого самоврядування з проханням покращити свою роботу у плані оповіщення та  доставки призовників на медкомісію. Як зауважив Володимир Васильович, план весняного призову для Чорнобаївського району становить 30 осіб, на сьогодні ж відібрано 9, тож працювати над чим є.

Водночас Сергій Джоболда зауважив, що для популяризації строкової військової служби необхідно вжити додаткових заходів щодо проведення агітаційної роботи серед населення.

  • Хочу нагадати, що цього року згідно з рішенням районної ради кожен строковик отримає з районного бюджету одноразову матеріальну допомогу у розмірі 10 тис. грн, - зазначив Сергій Миколайович. 

А Валентина Стилик, яка є головою призовної комісії, наголосила на необхідності активізувати роботу представників місцевого самоврядування, при необхідності залучивши працівників військового комісаріату та депутатів сільських рад із тим, аби на достойному рівні провести весняну призовну кампанію.

Другим питанням під час наради розглянули питання проведення благоустрою в населених пунктах району.

 

  • Потрібно виконати прибирання кладовищ, безхозних дворів, в’їздів до населених пунктів. Особливо зверніть увагу на проблему поводження з твердими побутовими відходами. Відсутність на  деяких сміттєзвалищах огорож становить небезпеку, про що свідчать неодноразові загорання сміттєзвалища у селі Мельники минулого року. Також проблемою є неналежне їх підгортання та недобросовісне ставлення самих жителів громад до утилізації відходів, - зазначив  головний спеціаліст сектору містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства  райдержадміністрації Руслан Кириченко

Відповідно до розпорядження облдержадміністрації, 20 квітня в області та в районі буде проведено «День благоустрою». Тож усім сільським радам було рекомендовано провести відповідні заходи і в себе в громадах.                                                              


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь