A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

До уваги громадян!

Дата: 15.01.2019 12:19
Кількість переглядів: 661

  Фото без опису

    Міністерство юстиції України наказом від 29.12.2018 № 4146/5 «Про затвердження Змін до деяких наказів Міністерства юстиції України» внесло зміни до деяких своїх наказів, серед яких: наказ № 3268/5 від 18.11.2016 «Про затвердження форм заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань»; Порядок державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи; Порядок надання ідентифікаторів доступу до Єдиних та Державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції України, тощо.

   Так, оновлено форму заяви про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (форма 3). Зокрема, корективи стосуються заповнення поля про наявність (відсутність) кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи. Ці відомості заповнюватимуться обов'язково, крім органів державної влади, органів місцевого самоврядування, та якщо заявником виступає особа, зазначена у пунктах в-е ч. 5 статті 17 Закону "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань".

   Крім того, уточнено особливості проведення державної реєстрації за заявами в електронній формі. Зокрема, встановлено, що заява формується заявником в електронній формі з обов'язковим долученням до неї оригіналів електронних документів для державної реєстрації. Плата за надання адміністративних послуг здійснюватиметься на порталі електронних сервісів з використанням платіжних систем через мережу Інтернет.

  Також передбачається надання доступу до Єдиних та Державних реєстрів, держателем яких є Міністерство юстиції України, користувачам, крім нотаріусів, за умови подання такими користувачами сертифіката про підтвердження професійної компетентності у відповідній сфері державної реєстрації. При цьому зразок сертифіката про підтвердження професійної компетентності у відповідній сфері державної реєстрації та його опис затверджено наказом Міністерства юстиції України від 29.12.2018 № 4145/5. З текстом вищевказаних наказів можна ознайомитися за посиланнями: https://miniust.gov.Ua/n/22580. https://miniust.gov.Ua/n/22579.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь