A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В області один з найкращих показників охоплення дітей дошкільною освітою

Дата: 08.08.2018 15:18
Кількість переглядів: 526

    99% дітей Черкащини віком від 3 до 6 (7) років охоплені усіма формами дошкільної освіти, у тому числі педагогічним патронажем. У середньому в Україні цей показник сягає 93%, повідомляють в управлінні освіти і науки облдержадміністрації.

    Відсоток охоплення дітей дошкільного віку від 3 до 5 років закладами дошкільної освіти на Черкащині один із найвищих. Він становить 97%. В Україні – 83%. Щодо відсотка охоплення дітей саме дошкільними навчальними закладами віком від 3 до 6 (7) років, то на Черкащині цей показник становить 97 %. Втім низькі показники нині мають Білозірська ОТГ (86 %) та Черкаський район (89 %).

    – Підготовкою до навчання у школі діти п’ятирічного віку охоплені стовідсотково різними формами дошкільної освіти, – говорить заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Оксана Сімушіна. – У дитячих садочках на сто місць у середньому по області виховується 97 дітей. У місті більше – 114 дітей, у селі -78. Загалом в Україні цей показник становить 112 дітей. Зараз маємо райони, де кількість дітей на 100 місць значно перевищує норми. Наприклад, у Городищенському, Черкаському, Корсунь-Шевченківському районахЗначне перевищення – у районих центрах, а також Шполянській, Єрківській та Стеблівській ОТГ. Загалом на 2018 рік заплановано відкрити 25 груп на 479 місць. Станом на 1 серпня відкрили лише 4 групи на 90 місць у Шполянському, Чигиринському районах та в Черкасах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь