A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулась апаратна нарада у голови райдержадміністрації

Дата: 11.04.2017 15:16
Кількість переглядів: 803

 

   10 квітня  голова райдержадміністрації провів апаратну нараду  з керівниками апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів виконавчої влади, районних організацій та установ району в ході якої розглядались актуальні питання  життєдіяльності району.

     

    Про  стан  якості  питної води  доповів  в. о. начальника управління Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі       Василь Катеруша. - Водозабезпечення  населення  району здійснюється 35  об'єктами водопостачання, джерелами яких є артезіанські свердловини. В  4-х населених пунктах (селах: Мельники, Крутьки, Воронинці, Чехівка)  централізоване водопостачання відсутнє,   джерелами   є  пробивні криниці,    Із 35 водопроводів - 2 комунальні , 33 сільські. На баланс сільських рад передано – 8 водопроводів, 5 із них обслуговуються створеними комунальними господарствами ( села: Тимченки, Кліщинці, Вереміївка, Богодухівка, Бакаєво).

    За інформацією Чорнобаївського районного лабораторного відділення  ДУ «Черкаський ОЛЦ МОЗ України»  за  результатами досліджень питної води із централізованих систем водопостачання відхилення від гігієнічних нормативів виявлені у 2,6% проб за санітарно-хімічними показниками та у 6,8 % проб за мікробіологічними показниками. 

      За результатами проведеного аналізу якості питної води за мікробіологічними показниками відмічається її  погіршення. Невідповідність питної води вимогам ДСанПІНу реєструвалася на водопроводах сіл:  Васютенці, Кліщинці, Веселий Хутір, Лукашівка, Старий Коврай, Вереміївка. Це говорить про те, що  існують проблемні питання в роботі об'єктів водопостачання району.

     -  Необхідно встановити    дієвий контроль за дотриманням санітарного законодавства на об'єктах водопостачання для забезпечення населення питною водою гарантованої якості та  допомогти підприємствам, які постачають питну воду населенню району, в т.ч. приватним, покращити транспортування та  якість води, – наголосив  Сергій Джоболда  та дав доручення  сектору  містобудування, архітектури  та   житлово - комунального господарства райдержадміністрації рекомендувати сільським головам сіл Іркліїв, Кліщинці, Вереміївка  та селищному голові  смт Чорнобай підготувати та сприяти у поданні на ДФРР проекти по капітальному ремонту та реконструкції  системи водопостачання. - Не чекаючи вже необхідно готуватись до наступного року та показати проекти, які покращать життя населення. На часі розробити та впровадити в дію проект, запропонований депутатами районної ради по будівництву пілетного цеху.

    Піднімалось питання, яке стосується  управління Держпродспоживслужби щодо функціонування ринків у літній період та забезпечення їх холодильниками. На що Василь Катеруша відповів. - В зв’язку з потеплінням на ринку смт Чорнобай найближчим часом планується встановити кондиціонер в павільйоні, де торгують м’ясною та молочною продукцією.

   Проведено огляд санітарного стану ринків та супровідних документів з метою не допущення на території району харчових отруєнь та епізоотичних захворювань. Планується провести семінар з керівниками сільськогосподарських підприємств по африканській чумі свиней, ведеться посилений контроль продажу птиці та моніторингові дослідження з метою запобігання розповсюдження грипу серед птахів.

     Начальник управління з питань праці  і соціального захисту населення райдержадміністрації  Олександр Юрковський розповів про стан виконання Закону України „Про статус і соціальний захист  громадян, які постраждали  внаслідок Чорнобильської катастрофи»,   - на території району проживає 584 особи, які мають статус постраждалих внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС, з них учасників ліквідації наслідків аварії  - 264 особи, в т.ч. віднесені до 1 категорії – 79 осіб, 2 категорії – 117 осіб, 3 категорії – 68 осіб, 2 особи, які брали участь у ліквідації  інших ядерних аварій.

    Крім того 29 сімей, котрі отримують пільги внаслідок втрати годувальника, смерть якого пов’язана  з Чорнобильською катастрофою.

    Постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи І, ІІ категорії в 2016  році 100%  отримали готівку на придбання твердого палива на загальну суму 21,1 тис. грн., 158 - особи користуються пільгами на електроенергію, 136 осіб - на природній газ, 32 осіб – водопостачання, 13 особам відшкодовано за квартплату 102 особи  – користування послугами зв’язку. 

     Всього надано пільг на загальну суму –531,5 тис. грн..

     На виконання  програми «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» , на якої  в  2016 році району виділено  - 962,2 тис.грн., що на 71,2   тис.грн. більше попереднього року. На 2017 рік передбачено 954,2 тис.грн..

     За рахунок коштів, які передбачені в районній комплексній програмі «Турбота» в 2016 році надано матеріальну допомогу важкохворим Чорнобильцям та вдовам ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС в сумі 50,0  грн. В 2017 році  для цього напрямку  передбачено 40,0 тис грн.

    Після обговорення даного питання  Сергій Джоболда дав доручення  надати необхідну допомогу громадським організаціям осіб, постраждалих, внаслідок Чорнобильської катастрофи по підготовці звернення  до районної ради щодо  змін порядку нормативів споживання комунальних послуг та порядку надання  пільг особам, постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС.

    В порядку контролю розглянули питання виконання стану впровадження в районі проекту "Реформа ВІЛ-послуг у дії», про що доповіла головний лікар центральної районної лікарні Тетяна Козлова.  -  В оновленому після капітального ремонту  кабінеті «Довіра» проводиться обстеження пацієнтів на ВІЛ-інфекцію, консультативна допомога та проведення високоактивної антиретровірусної терапії, лікування хворих. Обстеження безкоштовне та конфіденційне.

   Також були підняті питання лікування хворих на рак пацієнтів.

   - На Чорнобаївщині високий рівень онкохворих в занедбаному стані. Давайте всі разом подумаємо, яким чином гуртом допомогти  онкохворим,  – звернувся в кінці наради до присутніх керівників голова райдержадміністрації, - проаналізуємо, яку допомогу ми можемо надати,  як збільшити  суму матеріальної допомоги, яку  необхідно розробити програму суттєвої допомоги спільно з селищною та сільськими радами для людей, що потрапили в  дуже скрутне становище.

     По закінченню  наради розглянуто ряд організаційних питань та дано доручення відповідним структурам.

 

              За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь