A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Переселенці мають бути почуті на виборах Президента України 31 березня 2019 року

Дата: 22.03.2019 15:09
Кількість переглядів: 470

Фото без опису

Громадський Холдинг «ГРУПА ВПЛИВУ» презентує інформаційно-мотиваційний відео-ролик, в якому відомі громадяни України, вихідці з Донбасу і Криму, звертаються до внутрішньо переміщених осіб з закликом змінити місце голосування, щоб мати можливість проголосувати на виборах Президента України.      

Журналіст Сергій Стуканов, вчений-релігієзнавець Ігор Козловський, право захисниця Тетяна Дурнєва – вихідці з Донецька та юристка Ельміра Катакі з Криму звертаються до вимушених переселенців у короткому інформаційно-мотиваційному відеоролику кожен зі своєю історією – історією вибору та шляху.

Соціальну рекламу, яка покликана підвищити рівень участі громадян України у виборах, підготовлено у співпраці з Міжнародною фундацією виборчих систем та Центральною виборчою комісією.

«Кожен з нас щодня прокидаючись може зробити усвідомлений вибір – посміхатись або сумувати, творити або мовчати, діяти або стояти на місці. Всі ми тут, на вільній території України, живемо у відносно тепличних умовах. Так, кожен має свої драми і проблеми. А як живуть ті люди, які втратили буквально все з початком війни? Звідки знаходять сили рухатись далі після 2 років полону або лаштувати свій побут і реалізовуватись професійно у нових обставинах і умовах? Що ми знаємо про відчай, страх, зневіру і про вибір діяти, творити, жити поза всім?», – говорить Ірина Бутко, режисерка і авторка ідеї відео-проекту.

«Свобода завжди пов’язана з нашим вибором і відповідальністю за нього, – говорить Ігор Козловський. – У  ці буремні часи нашої сучасної історії ми всі відповідальні за нашу країну та її рух до створення сильної правової  держави і зрілого громадянського суспільства.  Влада повинна чути і враховувати голос кожного з нас ! Ця війна перекреслила наше минуле життя, забрала наші домівки але ми, вимушені переселенці, які стали біженцями у власній країні, продовжуємо жити, мріяти, планувати подальші свої кроки у нових умовах. І ми маємо право обирати свою українську владу!»

31 березня мільйони громадян України підуть на виборчі дільниці, аби проголосувати на чергових виборах Президента. Сьогодні офіційно зареєстровано майже 1,5 мільйони внутрішньо переміщених осіб, значна частина з яких, за даними різноманітних досліджень, не знають про процедуру зміни місця голосування та можливість реалізувати своє конституційне право голосу.

«До 25 березня триває прийом заяв для тимчасової зміни місця голосування. Якщо ви є внутрішньо переміщеною особою, проживаєте на тимчасово окупованій території чи просто знаєте, що 31 березня перебуватиме не за місцем реєстрації, в такому разі необхідно визначити виборчу дільницю, на якій ви зможете проголосувати в день виборів Президента України. Ми розробили покрокову інструкцію «Як змінити місце голосування», яка поширюється в інтернеті, а тепер ще буде відео соціальна реклама. Для нас це важливо, адже ми знаємо, що #КоженГолосВпливає», – ділиться правозахисниця Тетяна Дурнєва.

«До 2014 року здавалося, що право голосу – це невід’ємне право. Та з’ясувалося, що це привілей – тих, хто живе в демократичному суспільстві. Українці заплатили велику ціну за те, щоб користуватись цим правом. Щоб мати можливість прийти на дільницю і обрати своє майбутнє. Тож прийдімо та оберімо», – закликає журналіст Сергій Стуканов.

«Коли критикують владу, згадую фразу «Народ завжди гідний свого правителя», тому хочеться, щоб ми піклувалися про своє майбутнє та обирали президента, який теж думає про майбутнє. Не буде результату, поки не буде дій», – каже юристка Ельміра Катакі.

Герої відео: 

Ігор Козловський, вчений-релігієзнавець з Донецька, в’язень сумління окупаційної «адміністрації» Російської Федерації на тимчасово окупованій території Донецької області в 2016-2017 роках. Після звільнення з полону з 2018 року мешкає у Києві.

Тетяна Дурнєва, громадська діячка й правозахисниця з Донецька, активно бореться за відновлення громадянських та соціальних прав внутрішньо переміщених осіб та мешканців тимчасово окупованих територій, очолюючи з 2016 року громадську організацію «Громадський холдинг «ГРУПА ВПЛИВУ».

Ельміра Катакі, переселенка з Криму, мати трьох дітей, за фахом юристка. Чотири роки мешкає у Броварах, займається кримськотатарською вишивкою.

Сергій Стуканов, журналіст, історик, політолог з Донецька. У 2014 році виїхав до Львова, зараз мешкає і працює у Києві.

Більше інформації – на сайті ГО «Громадський холдинг «ГРУПА ВПЛИВУ» або на сайтіДержавного реєстру виборців.

#КоженГолосВпливає!

Деталі: Тетяна Дурнєва, тел.: +38 050 477 0800,   Ірина Бутко, тел.: +38 067 208 12 49, irchi.musman@gmail.com

Ця ініціатива реалізується громадською організацією Громадський холдинг «ГРУПА ВПЛИВУ» в рамках проектів «Відповідальна та підзвітна політика в Україні» та «Зміцнення законодавчих та виборчих процесів шляхом посилення громадської участі та надання технічної допомоги», які здійснюються Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та британської допомоги від уряду Великої Британії. Будь-які думки, викладені у відео-ролику належать авторам і не обов’язково відображають погляди USAID, Уряду США або уряду Великої Британії. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь