A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

У пам'ять про Заслуженого лікаря України на стіні ЦРЛ відкрили меморіальну дошку

Дата: 24.09.2018 15:08
Кількість переглядів: 1110

Фото без опису

    Сотні чорнобаївців, попри дощ та похмуру погоду, зібралися 24 вересня біля приймального відділення Чорнобаївської ЦРЛ, аби вшанувати пам'ять видатного лікаря. Рівно рік тому перестало битися серце Заслуженого лікаря України, знаного земляка усіх чорнобаївців  -   Григорія Юрійовича Мазура.

    За свої 74 роки Григорій Юрійович встигав рятувати людей, змінювати долі і давати надію та поштовх до здорового і повноцінного способу життя. Він вбачав у цьому своє призначення. Був прикладом для сотень своїх земляків. Зразковим батьком і чуйним супутником життя. Тому відкриття пам’ятної меморіальної дошки  шанованому  землякові  – це свідчення поваги та глибокої вдячності справжньому лікареві  від Бога.

Фото без опису

Фото без опису

    В урочистостях з нагоди відкриття меморіальної дошки Григорію Юрійовичу Мазуру взяли участь його дружина та діти, голова районної  державної адміністрації Сергій Джоболда, почесний голова Асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петро Душейко, селищний голова  Алла Мірошниченко, депутати Чорнобаївської районної ради, працівники Чорнобаївської районної лікарні на чолі з в.о. головного  лікаря  Сергієм Чубою, вдячні пацієнти та небайдужі жителі селища.

    - Сьогодні ми зібралися тут, аби увічнити пам’ять нашого земляка, чудової людини, прекрасного сім’янина та товариша, талановитого лікаря,  колишнього завідувача травматологічним відділом Чорнобаївської ЦРЛ  Григорія Юрійовича Мазура. Саме рік тому перестало битися серце цього талановитого лікаря, лікаря від Бога. Тому що лікар – це не професія, це покликання. І Григорій Юрійович довів це своїм життям. Клятву Гіппократа, яку він давав ще молодим, він проніс крізь усе життя, допомагаючи сотням, а може й тисячам  людей. Не випадково ми відкриваємо меморіальну дошку Григорія Мазура на фасаді ЦРЛ поруч із його дошками його колег – Василя Нагеза та Анатолія Хлопецького. Адже саме цій лікарні він присвятив левову частину свого життя, - зазначив Сергій Миколайович. – Людина живе доти, доки живе пам'ять про неї. Я думаю, що пам'ять про Григорія Юрійовича житиме у наших серцях вічно. У пам'ять про те, як він допомагав людям та яким хорошим керівником був. Вічна пам'ять Григорію Юрійовичу.

    Чимало хороших слів на адресу Григорія Мазура лунало від Петра Душейка, Алли Мірошниченко та Сергія Чуби. Усі вони згадували Григорія Юрійовичу як людину, яка жила своєю роботою. На цьому наголосила і його дружина Любов Мазур. Вона подякувала усім присутнім за пам'ять про її чоловіка та за проведений ремонт у травматологічному відділенні ЦРЛ, про який він так мріяв.

Фото без опису

Фото без опису

    Честь відкрити меморіальну дошку було надано дітям Григорія Мазура – Тетяні та Юрію, які продовжують справу свого батька та працюють лікарями. Після відкриття дошки пам'ять про видатного лікаря вшанували  хвилиною мовчання.

    На  Григорія Юрійовича Мазура  ми рівнялися  за його життя і рівняємося після його смерті. На світло, яке залишив на землі - справжній лікар і справжня людина. Життя  Григорія Юрійовича  Мазура  варте наслідування. Він стане прикладом для наступних поколінь чорнобаївців.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату районної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь