A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Старт нового навчального року на Чорнобаївщині розпочався районною серпневою конференцією працівників освіти району

Дата: 31.08.2017 15:07
Кількість переглядів: 769

   Фото без опису

    30 серпня в Чорнобаївській загальноосвітній школі №2  відбулась   районна конференція педагогічних працівників Чорнобаївського району.

     Фото без опису

   У роботі конференції взяли участь голова районної державної адміністрації Сергій Джоболда, заступник голови районної державної адміністрації Валентина Стилик,  голова районної ради Профспілки працівників освіти і науки України Раїса Панаско.

Фото без опису

Фото без опису

    Учасники конференції  оглянули виставку  робіт дитячої творчості шкільних  гуртків «У світі дитячої фантазії».

Фото без опису

     - Питання освіти це перший пріоритет і для реформування держави і для нас. Тому 2017-2018 навчальний рік буде роком, спрямованим на реформування освіти, яка почнеться з початкової школи, адже  у цьому році в  українських школах стартує пілотування нового Державного стандарту початкової школи, на який у 2018 році перейдуть  всі першокласники, - звернувся до освітян Сергій Джоболда. - Сьогодні освітяни повинні орієнтується на дитину, на вироблення в них умінь застосовувати набуті знання на практиці, вмінь швидко навчатися та  працювати в команді.  Відповідно стратегії Концепції нової української школи педагоги  мають вчитися вирішувати проблеми самі, а не чекати готових інструкцій. 

     У 2016-2017 навчальному році у конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України та Всеукраїнських олімпіадах із навчальних предметів здобуто 51  призове місце. В обласному рейтингу команда району за результативністю виступу учасників посіла перше місце в МАН та шосте за підсумками предметних олімпіад.

     На виконання районної програми «Творча обдарованість»  45 учням - переможцям  конкурсів, фестивалів та чемпіонатів призначені щомісячні стипендії, а педагогам - грошові винагороди, на що з районного та обласного бюджету виділено кошти в сумі 30 тис грн.

    Очільник району привітав освітян з початком нового навчального року та подякував їм за роботу.

     Начальник відділу освіти Раїса Піддубна проаналізувала основні напрямки  діяльності освітньої системи району  в  2016-2017 навчальний рік та окреслила пріоритетні завдання педагогічних колективів  на 2017-2018 навчальний рік.

     Про готовність до переходу початкових  шкіл на якісно новий рівень  інформувала  у своєму виступі «Технологія навчання учнів початкової школи, відповідно основних положень Концепції «Нова українська школа» вчитель початкових класів  Чорнобаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Таміла Зражевська.

 

        Інна Моляко, вчитель англійської мови Іркліївської ЗОШ  у своєму виступі на тему: «Спілкування іноземними мовами - одна з важливих ключових компетентностей нової української школи» висвітлила роботу мовних шкіл влітку 2017 року.      

        Заступник директора Скородистицької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів «Школа життєтворчості» Леся Ігатьєва презентувала виховну систему школи  «Крок за кроком до життєвої компетентності та упіху».

        Кращих педагогів району було нагороджено грамотами Чорнобаївської районної державної адміністрації   за сумлінну працю, впровадження сучасних форм, методів навчання і виховання, а також вручено  дипломи управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації та Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників за досягнення у ХХІІ  обласній виставці педагогічних технологій «Інноваційний пошук освітян Черкащини – 2017» .

 

                                                                                                За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності                                                                                                                     та звернень громадян апарату райдержадміністрації

 

 

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь