A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Пам’ять майора міліції Олександра Слинька вдвадцяте вшанували турніром із кульової стрільби

Дата: 12.04.2019 15:07
Кількість переглядів: 885

Фото без опису

Фото без опису

12 квітня відбувся ювілейний турнір із кульової стрільби пам’яті майора міліції Чорнобаївського районного відділу УМВС України Олександра Григоровича Слинька, який загинув цього дня 1998 року під час затримання озброєних злочинців. Участь у турнірі взяло 9 команд із числа як колишніх, так і діючих працівників правоохоронних органів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Ось уже 20 років лунають слова скорботи, жалю, і разом з тим - вдячності і захоплення майору міліції Чорнобаївського районного відділу управління Міністерства внутрішніх справ України, Почесному громадянину селища - Олександру Григоровичу Слиньку,  котрий віддав своє життя у боротьбі за справедливість. Ось і сьогодні на урочистий мітинг зібралися члени родини загиблого - батько Григорій Михайлович, брат Валерій, дружина Любов Віталіївна, син Олександр, бойовий побратим Олександра Слинька Віктор Буряк, керівництво району і селища, представники Нацполіції області та району, ветерани правоохоронних органів та діючі поліцейські, вчителі й учні школи, мешканці селища.

Фото без опису

  • Нерідко в небі можна побачити, як раптово падає зірка і блискавично згорає. Падаюча зірка – це чиєсь раптово обірване життя. Так і зірка Олександра Слинька спалахнула яскравим полум’ям і в 33 роки згасла, залишивши по собі добру пам’ять і повагу. Хоч Олександр Григорович і народився на Полтавщині, та Чорнобаївщина стала для нього малою батьківщиною. Більше як 12 років він присвятив Чорнобаївщині. Тут він жив, працював, тут народилися його сини - Олександр і Владислав. Були мрії, були плани на майбутнє, але доля розпорядилась по-іншому. І тієї страшної квітневої ночі обірвалося його життя, - зазначив, звертаючись до присутніх, голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда.  

Як зауважив Сергій Миколайович, турнір став традиційним завдяки колегам по службі, друзям загиблого, Почесному голові асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петру Григоровичу Душейку, колишньому селищному голові  Григорію Григоровичу Злидару (нині покійному), який теж довгий час пропрацював в органах внутрішніх справ. За 20 років позмагатись в турнірі з влучності до Чорнобаю приїздило більш як півтори сотні команд  правоохоронців з Драбівського, Золотоніського районів, міста Черкас. Дуже приємно щорічно бачити команду земляків Олександра Григоровича з Оржиці та команду ветеранів - його товаришів по службі.

  • Шановні учасники турніру! Свого часу на порозі самостійного життя кожен з нас визначав свій шлях. Хтось обрав професію лікаря, вчителя чи військового. А ви обрали професію поліцейського. Професію захисника, яка потребує щохвилинної готовності припинити правопорушення, вступити в бій зі зловмисниками. Ми віримо у вас. У вашу вірність присязі, службовому обов’язку, у ваше прагнення служити народу України. Проводячи щорічно турнір з кульової стрільби та  залучаючи до участі в ньому нових учасників, ми віддаємо данину нашої пам'яті та вдячності мужньому Олександру Григоровичу Слиньку. Його хоробрість,  відданість справі та велика порядність навіть через багато років  є гідним прикладом землякам та колегам. Ми також ні на хвилину не забуваємо про подвиг молодшого лейтенанта міліції Юрія Велька  - нашого земляка, який загинув при виконанні службового обов’язку в столиці нашої держави в місті Києві, - зазначив Сергій Джоболда та побажав учасникам яскравої спортивної боротьби!

Також до учасників турніру та запрошених звернулися начальник Головного управління Національної поліції України в Черкаській області Валерій Лютий, Почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петро Душейко, селищний голова Чорнобаю Алла Мірошниченко, Благочинний Чорнобаївського району отець Валерій, голова громадської організації «Спілка воїнів АТО «Черкащани»» Чорнобаївського району Микола Костенко та дружина Олександра Слинька Любов Слинько, яка подякувала ініціаторам і організаторам турніру та всім, хто не забуває її чоловіка та його товаришів по службі.

Фото без опису

Фото без опису

Всі учасники турніру, друзі та громадськість  вшанували пам’ять загиблих міліціонерів хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної дошки Олександра Слинька на  будинку, в якому він проживав. Вічна пам’ять про його  мужність та професіоналізм назавжди залишиться в історії міліції Чорнобаївщини та в серцях тих, хто його  знав.

Далі в приміщенні стрілецького спортивного  клубу «Снайпер» при Чорнобаївській ЗОШ №1  показали свою спортивну майстерність працівники та ветерани правоохоронних органів. Позмагатися у влучності  з кульової стрільби прибули команди Драбівського та Чорнобаївського відділень поліції Золотоніського відділу поліції, Золотоніського відділу поліції Головного Управління національної поліції в Черкаській області, Оржицького відділення поліції Лубенського відділу поліції Головного Управлінння національної поліції в Полтавській області - земляки Олександра Слинька, команда ветеранів Чорнобаївського районного відділу управління міністерства внутрішніх справ України в Черкаській області, команда Головного управління національної поліції в Черкаській області, в складі якої син  Олександра Григоровича – Олександр Слинько, команда ветеранів управління  державної автоінспекції, команда ветеранів районного відділу ДАІ та команда асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району».

   Найкращі результати продемонстрували представники Чорнобаївського відділення поліції Золотоніського відділу поліції Головного Управління національної поліції в Черкаській області, команда нагороджена перехідним кубком, дипломами І ступеня, медалями та грошовими нагородами від асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району».

Друге місце у команди Золотоніського відділу поліції Головного Управління національної поліції в Черкаській області, третє місце зайняла команда асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району». Обидві команди також отримали грошові винагороди, відповідні дипломи та медалі.

  В особистому заліку переміг Сергій Синьоок  із команди Чорнобаївського відділення поліції Золотоніського відділу поліції Головного Управління національної поліції в Черкаській області, 2 місце у Юрія Бабича із команди ветеранів районного відділу ДАІ, 3 місце отримала Людмила Швиденко із команди Чорнобаївського відділення поліції Золотоніського відділу поліції Головного Управління національної поліції в Черкаській області.

Фіналісти нагороджені дипломами відповідних ступенів та грошовими нагородами від асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району».

Команди, які не потрапили в трійку переможців також були нагороджені заохочувальними грошовими винагородами за активну участь. 

                                            За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної політики                                                  та звернень громадян апарату РДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь