A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Пряма мова. Юрій Ткаченко про актуальне

Дата: 18.05.2018 10:06
Кількість переглядів: 513

Фото без опису

  • про дороги

 

Нині гаряча пора для дорожніх ремонтів. Однак не всі місцеві керівники, на жаль, це розуміють. Я невдоволений темпами проектно-кошторисних робіт. Ідеться про дороги місцевого значення та комунальної власності, що ремонтуватимемо державним коштом.

Як приклад, наведу ситуацію з дорогою Золотоноша – Умань (у межах Сміли). Із Дорожнього фонду на її ремонт ми спрямуємо близько 24 млн грн. Однак проектно-кошторисна документація досі не готова. І мене дивує позиція міської влади Сміли, що зволікає з цим питанням Дорога розбита вщент, а проекту задля її ремонту досі немає.

Тому на координаційній нараді в ОДА я дав доручення всім місцевим керівникам завершити проектні роботи вже на цьому тижні. Кожен голова райдержадміністрації відзвітує за фактом і з відповідним реагуванням. Не буде проектів і об’єктивних причин – будуть дисциплінарні стягнення.

 

  • про освіту

 

Система освіти Черкащини має достатній потенціал, щоби стати однією з найкращих в Україні. Підвищення якості освіти є одним із основних завдань галузі. Новації теж надалі лишаються нашим пріоритетом. Задля цього ми докладаємо максимум зусиль і акумулюємо ресурс.

Черкаська область стала першою в Україні, що має мережу шкіл, де впроваджують STEM-освіту та навчають за програмою LEGO Education. Також ми впровадили пілотний проект в освітній галузі – створили 29 інноваційних шкіл по районах, а це 12 тисяч дітей. Окрім того, торік на Черкащині ми відкрили перший в Україні навчально-тренінговий Центр STEM-освіти – де вчителів навчають новацій.

Водночас 2018 рік мине під гаслом Нової української школи. За новим держстандартом початкової освіти навчатимуться всі першокласники. І модернізація закладів у цьому питанні надзвичайно важлива. Тому нашу мережу інноваційних і опорних шкіл будемо надалі лише розвивати. І це мусить бути серед пріоритетів усіх місцевих керівників. Щонайменше п’ять шкіл, оснащених по-сучасному, має бути в кожному районі Черкащини.

 

  • про медицину

 

Раніше я розповідав, що в нас діє програма інформатизації сфери охорони здоров’я області на 2015 – 2020 роки. Першопрохідцем у запровадженні автоматизованої системи супроводу пацієнтів став обласний кардіоцентр.

            Що таке інформатизація? Це нова якість обслуговування пацієнтів і важливий захід у межах реформи медицини, ініційованої Президентом і Урядом. Простіше кажучи, це електронна черга в лікарнях, електронні картки пацієнтів, електронна книга скарг тощо. Це можливість для лікарів консультуватися з їхніми колегами з обласних закладів онлайн, надсилаючи результати обстежень.

Така практика вже впроваджена в Золотоніському районі. І вона доводить свою ефективність. Інші райони повинні були передбачити в бюджеті потрібні кошти на інформатизацію своїх закладів охорони здоров'я, мати чіткий план поетапного під’єднання до системи, бо це один із пріоритетів галузі. І ми перевіримо, як його втілюють у життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь