A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Юрій Ткаченко про актуальне

Дата: 28.09.2017 15:02
Кількість переглядів: 662

  • про масштабні перевірки

 

    Заклади освіти, охорони здоров'я та соціальної сфери перевіримо на Черкащині. Таке доручення я дав на виїзному засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

    Ці об’єкти обстежать на дотримання правил і заходів із пожежної безпеки. Потому профільні служби ретельно контролюватимуть усунення виявлених недоліків. Працюватиме спеціальна комісія за участі рятувальників, правоохоронців та інших фахівців.

    Я попросив обласне управління Держслужби з надзвичайних ситуацій діяти максимально жорстко, посилити протипожежні заходи. Жодних компромісів! Не буде реакції у відповідальних осіб на виявлені порушення – буде наша реакція. Є чітка інструкція, правила, норми – всі мають бути дотримані. Трагедія, як в одеському таборі, не повинна повторитися ніколи й ніде.

 

  • про школу для вчителів

 

    Ще кілька років тому ми з освітянами взяли курс на новації. Бо всі добре розуміємо, що школа, в якій є лише дошка та крейда, де навчають, як звикли роками, – це вчорашній день. Дітям там нецікаво, відповідний і результат.

    Саме Черкаська область стала першою в Україні, що має мережу шкіл, де впроваджують STEM-освіту та навчають за програмою LEGO Education. Ми створюємо інноваційні школи в районах. А тепер зробили наступний важливий крок – відкрили Навчально-тренінговий центр STEM-освіти. Бо неможливо впровадити сучасні технології в освітній процес, якщо ними сповна не володітимуть учителі. Саме вони мають стати агентами змін.

    Наш Центр STEM-освіти перший в Україні. Тут навчатимуть новацій освітян із усієї області. STEM-освіта поєднує вивчення наук, технологій, технічної творчості, інжинірингу та моделювання. Нововідкритий центр на базі Черкаського інституту післядипломної освіти педагогічних працівників оснащений по-сучасному. Тут обладнані всім необхідним кабінети робототехніки, тренінговий і ресурсний центри, навчальні аудиторії. Наша мета незмінна: виховувати успішних дітей.

 

  • про поїздку на Схід

 

    Підтримка й допомога військовослужбовцям на Сході та по поверненню звідти – серед пріоритетів роботи нашої команди. Ми часто особисто буваємо в зоні АТО – аби з перших вуст дізнаватися про потреби наших бійців, оперативно реагувати на всі виклики. Минулими вихідними зі своїм першим заступником Віталієм Ковалем укотре навідували наших військових.

    Дорогою заїхали до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І. І. Мечникова. Її головний лікар Сергій Риженко родом із Корсуня. Із колегами цілодобово рятують життя наших бійців. Серед них – і понад дві сотні воїнів-черкащан.

    Цього разу ми доправили до лікарні медикаменти та витратні матеріали для лікування поранених. Ця «медична гуманітарка» від волонтерів із Німеччини. Водночас головному лікарю я вручив від громади нашу обласну відзнаку «Холодний Яр». 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь