A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

З 1 січня 2019 року проведено перерахунок пенсій

Дата: 15.01.2019 10:00
Кількість переглядів: 633

Фото без опису

    Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення розміру пенсій» від 03.10.2017 № 2147 внесено зміни до Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, а саме, доповнено новою нормою, що стосується встановлення мінімального розміру пенсії.

   Так, особам, які досігли віку 65 років, мінімальний розмір пенсії за віком за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу встановлюється в розмірі 40 відсотків мінімальної заробітної плати, визначеної законом про державний бюджет України на відповідний рік, але не менше прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом.

    Законом України “Про державний бюджет України на 2019 рік” мінімальний розмір заробітної плати з 1 січня 2019 року встановлено на рівні 4173 грн. Тому, для осіб яким виповнилось 65 років в період до 1 січня 2019 року і які не працюють на цю дату, за умови наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу, мінімальний розмір пенсії становитиме 1669,20 грн. (4173,00х40%). В подальшому, при  досягненні віку 65 років впродовж 2019 року, за вище зазначених умов, буде проводиться перерахунок із розміру мінімальної заробітної плати 4173 грн.

    Пунктом 3 статті 42 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” встановлено, що перерахунок пенсії у разі збільшення розміру заробітної плати, працюючим пенсіонерам не проводиться. Пенсіонерам, які працюють(проводять діяльність, пов'язану з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування), після звільнення з роботи або припинення такої діяльності пенсія перераховується з урахуванням мінімальної заробітної плати, визначеної законом на дату звільнення з роботи. Тобто, у разі звільнення з роботи, для проведення перерахунку пенсії необхідно повідомити про це орган Пенсійного фонду за місцем проживання.

   Всі перерахунки проведені в автоматичному режимі, без особистого зверненння пенсіонерів. Виплата пенсій, у тому числі перерахованих, у січні поточного року проводиться з 4 по 25 число відповідно до встановлених дат виплати.

  Додаткову інформацію можна отримати за телефоном “гарячої лінії” Чорнобаївського відділу обслуговування громад — 2 30 60.

 

За інформацією Чорнобаївського відділу

 обслуговування громадян головного управління

 Пенсійного фонду України в Черкаській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь