A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Голова РДА відвідав колишню ув’язнену нацистських концтаборів

Дата: 12.04.2018 14:59
Кількість переглядів: 496

Фото без опису

    11 квітня, у рамках заходів до Міжнародного дня визволення в'язнів нацистських концтаборів, голова райдержадміністрації Сергій Джоболда та перший заступник голови Валентина Стилик відвідали жительку селища Чорнобай Варвару Кривошею, яка на власному досвіді відчула жахіття нацистських концтаборів.

    Спілкуючись з ветераном війни, очільник району наголосив, що особиста трагедія кожного в’язня фашистських концтаборів – це трагедія усієї країни та людства.

    - Ви для нас усіх є прикладом. Адже переживши в такому юному віці усі жахіття війни і концтаборів, змогли зберегти найголовніше – волю до життя та віру у краще майбутнє, змогли жити далі, ростити дітей та працювати, - зазначив Сергій Миколайович та вручив родині Варвари Федорівни подарунки. 

    Валентина Борисівна побажала родині Варвари Федорівни миру, злагоди та міцного здоров’я. А колектив районного Будинку культури презентував жінці пісенний дарунок.  

Фото без опису

    Варвара Кривошея – єдина на сьогодні у Чорнобаївському районі колишня ув’язнена фашистських концтаборів. Вісімнадцятирічною дівчиною в 1943 році вона була вивезена німцями в Польщу на насильницьку працю на заводі. За неодноразові спроби втечі Варвара Кривошея була відправлена до нацистського концентраційного табору Аушвіц-Біркенау. В 1945 році в’язнів концтабору повантажили у вагони потягу для вивезення їх до місця страти. Та на перепоні намірів фашистів стали військові, які звільнили в’язнів.

    У повоєнний період з 1946 року Варвара Кривошея працювала медпрацівником в лікарні с. Малі Канівці, а з вересня 1959 року і до виходу на пенсію в 1983 році – у Чорнобаївській райлікарні.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь