A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Питання стану готовності комунальних та дорожніх підприємств району до боротьби зі сніговими заметами та ожеледицею на автомобільних шляхах району розглянуто на нараді райдержадміністрації

Дата: 03.12.2018 14:55
Кількість переглядів: 631

 

    За інформацією начальника відділу економіки райдержадміністрації Ірини Вовк Чорнобаївським ДРП №2 Золотоніської ДЕД, яке обслуговує дороги загального користування державного значення,  завезено 40 тонн піско-соляної суміші, на базі Золотоніського ДЕД наявні ще 700 тонн. Для вчасного реагування на ожеледь підприємством підготовлено два автомобілі для розкидання піску. Також підготовлено 2 одиниць важкої техніки (Т-150 та ХТЗ-150) для використання їх у якості тягачів у випадку виникнення надзвичайних ситуація та подій на дорогах державного значення.

    Із дорожнього фонду виділяється по 200 тис.грн. для кожного району. Службою місцевих автомобільних доріг в Черкаській області проводиться робота по пошуку підрядників та заключенню договорів.

    – Розпорядженням райдержадміністрації від 31.08.2018 № 121 затверджено перелік сільгосппідприємств, організацій району та шляхів, які пропонуються взяти ними на обслуговування для боротьби із сніговими заметами,ожеледицею та іншими стихійними явищами на зимовий період 2018-2019 років, – зазначила Ірина Вовк. – В районі створено резерв пального в кількості 1000 л дизпалива, 941 л бензину А-92, які перебувають на зберіганні на АЗС та в талонах 540 л дизпалива і 340 л бензину А-92.

    Чорнобаївською селищною радою для проведення робіт з ліквідації снігових заметів на території смт Чорнобай та с. Савківки підготовлено снігоприбиральну техніку комунального підприємства «Виробниче управління житлово-комунального господарства» в кількості 3 одиниць: Т-150 К, ЮМЗ, ЕО (екскаватор).

    Укладено договори з підприємствами та приватними підприємцями, що мають відповідну техніку для проведення робіт з ліквідації снігових заметів. Для боротьби з ожеледицею заготовлено 150 тонн піщано-сольової суміші.

    Всі сільські ради уклали усні та письмові угоди з підприємствами, що знаходяться в адміністративних межах їх територіальних громад, про надання спеціалізованої техніки для боротьби зі сніговими заметами. Позитивною можна виділити роботу Васютинської сільської ради – заготовлено 3 тонни піско-соляної суміші та 3 одиниці техніки, Вереміївської сільської ради – 5 одиниць техніки,  Лукашівської сільської ради – 7 одиниць техніки та 10 т піско-соляної суміші, Придніпровської сільської ради – 3 одиниці техніки.

    По закінченню очільник району зауважив, що завдяки злагодженій співпраці селищної, сільських рад та сільськогосподарських підприємств забезпечено своєчасне розчищення автомобільних доріг від снігових заметів.

    – Селищній та сільським радам необхідно забезпечити зимове утримання автомобільних доріг в адміністративних межах територіальних громад, відділу економіки райдержадміністрації при ускладненні погодних умов організувати взаємодію з  перевізниками та керівниками сільськогосподарських підприємств щодо забезпечення безперешкодного руху автобусів по маршрутах, – зазначив Сергій Джоболда.

 

За інформацією відділу організаційної роботи, 

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь