A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

30 вересня - День усиновлення

Дата: 26.09.2017 14:55
Кількість переглядів: 710

    День усиновлення в Україні щорічно відзначається в останній день вересня, тобто 30 вересня. Це свято відзначається в честь іншого великого церковного свята - Дня святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії.

    А з'явилося це свято зовсім недавно, в 2009 році. Указ  президента України від 27 листопада 2008 року проголосив, що День усиновлення в нашій країні буде відзначатися 30 вересня щорічно. В урочистій промові з цього приводу Президент сказав: "Це день вшанування прийомних батьків, вихователів дитячих будинків родинного типу, педагогів, лікарів, усіх, хто причетний до усиновлення і захисту прав дитини. Це день радості тисяч і тисяч дівчаток і хлопчиків, які знайшли щастя в люблячих і турботливих сім'ях".

    Такі слова лише підкреслюють всю важливість цього торжества, і нагадує про те, що багато дітей потребують батьківської опіки та захисту.

    Варто відзначити, що щороку в Україні зростає кількість людей, які готові усиновити дитину, створити  прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу. Це дуже добре, адже показує, що українське суспільство стає гуманнішим. Додамо, що на даний момент проблем з усиновленням в Україні майже немає, є навіть черги.
В Чорнобаївському районі на обліку перебуває 114 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За різний період усиновлено більше 30 дітей, передано під опіку 79 дітей, у прийомні родини та будинки сімейного типу влаштовано 22 дітей. Також 14 діток перебуває у державних закладах.

    З початку року в Черкаській області усиновлено 31 дитину, виховуються у 127 прийомних сім’ях  та  37 дитячих будинках сімейного типу  490 дітей.

    Районна державна адміністрації напередодні цього урочистого дня у першу чергу вітає громадян нашого району, які усиновили дитину, взяли під опіку, піклування, створили прийомну сім’ю. Крім них, особливу подяку заслуговують працівники дитячих будинків, а також комісій з питань захисту прав дитини та інші громадські організації, які займаються всіма питаннями, які стосуються справи захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
 

За інформацією служби у справах дітей


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь