A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Перспективи співпраці: представники міжнародної компанії «Aptiv PLC» відвідали Черкаський політех

Дата: 24.05.2019 14:53
Кількість переглядів: 606

Потенційні напрями співпраці Черкаського політехнічного технікуму з міжнародною компанією «Aptiv PLC» обговорили сьогодні. У навчальному закладі перший заступник голови ОДА Тарас Висоцький та керівник технікуму Дмитро Галат зустрілися з паном Луісом Фігьюредо – директором із питань розвитку виробництва компанії в Європі, Центральній Азії та Африці.

Нагадаємо, днями представники компанії зустрічались із обласними та місцевими владцями, щоб обговорити можливості співпраці зі створення нового виробництва на початку 2020 року в місті Черкаси на базі ДП «Автоскладальний завод № 2 «Богдан».

Дмитро Галат детально розповів гостям про технікум, зокрема щодо методик практичної підготовки спеціалістів, продемонстрував спільно з викладачами навчальні кабінети та лабораторії, де навчаються учні.

– Дуже вдячний за таку зустріч, – мовив пан Луіс. – І немає сумнівів, що можливості для потенційної співпраці є, зокрема в межах дуальної системи освіти, практики на підприємстві. Водночас я бачу, що у вас є можливості для підтримки розвитку наших виробничих методів за допомогою автоматизації, розробки як безпосередньо заліза, так і самих програм. Якщо ухвалимо рішення про створення підприємства на теренах Черкащини, то обов’язково співпрацюватимемо.

На переконання першого заступника голови ОДА Тараса Висоцького, нині область має всі перспективи для втілення одного з наймасштабніших проектів щодо комплектуючих у галузі автомобілебудування.

– Компанія «Aptiv PLC» є лідером, водночас у Черкасах є всі передумови, аби стартувати. Зокрема існує виробнича й навчальна бази, – каже посадовець. – Достатньо й бажаючих у цій сфері працювати, географічні умови, інфраструктура. Нині лишається питання за фінансово-економічним обґрунтуванням. Чекатимемо на фінальні цифри й сподіватимемося, що вони будуть на користь Черкащини.

Зауважимо, в технікумі готують молодших спеціалістів із 10 спеціалізацій на денному відділенні та 3 спеціалізацій на заочній формі навчання. На 4 денних відділеннях навчається понад 850 студентів, на заочному – 150 студентів. Щороку випускають – в межах 200 осіб.

Для проведення занять використовують з півсотні кабінетів та зо три десятки лабораторій, лекційні аудиторії тощо.

За роки роботи технікуму тут підготували понад 18 000 спеціалістів, які наразі працюють в багатьох регіонах України та за кордоном: техніки-електрики, технологи машинобудування, механіки, гідротехніки та ін.

Довідково:

«Aptiv PLC» є партнером таких автомобільних марок як ŠKODA, Volkswagen, BMW, Renaut, Fiat, Porshe, Audi. Вона успішно розвиває свої виробництва і в Україні. Приміром, в Івано-Франківську, Чернівцях та Вінниці уже працюють їхні виробництва. Основною спеціалізацією компанії є електричні системи автомобілів, зокрема конектори, кабельні системи й електронні центри та гібридні системи розподілу високої напруги і безпеки, а також автомобільна електроніка та системи безпеки, з усім програмними сенсорними системами, обчислювальними платформами, інформаційно-розважальними системами та системами зв’язку.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь