A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На апаратній нараді про головне

Дата: 06.11.2017 14:52
Кількість переглядів: 630

Фото без опису

 

    6 листопада  під головуванням заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик відбулась апаратна нарада, на якій було розглянуто 2 основні питання.

    Про роботу Чорнобаївського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо виявлення та соціального супроводу сімей, що потрапили в складні життєві обставини інформувала присутніх директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Інна Шпак. – Протягом 2017 року здійснено оцінку потреб у 541 сім’ї. Інспектування у 584 сім’ях дало можливість виявити   213  сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах на вихованні яких 418 дітей. З ними постійно проводиться індивідуальна і групова робота, виїзди, як планові, так і оперативні: надаються соціальні послуги, сприяємо оздоровленню дітей, рекомендуємо цільове використання коштів та попереджаємо щодо  виконання батьківських обов’язків.

    Протягом 2017 року проведено 107 груповий заходів, охоплено 1536 осіб за проблематикою: «Попередження насильства в сім’ї», «Виховання та догляд за дитиною», «Проблема залежностей», «Проблема ВІЛ/СНІДУ», «Профілактика злочинності», «З питань психологічної та соціальної підтримки». Також проведена індивідуальна та інформаційно-роз’яснювальна робота щодо гри «Синій кит».

    Протягом  року діє банк гуманітарної допомоги, щоквартально проводиться акція «Допомогти ближньому – допомогти собі».

    – Прикро, що рівень сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах збільшується, проте необхідно тримати  на контролі такі сім’ї, постійно здійснювати аналіз ситуацій, які визначають кризу сім’ї. Необхідно активізувати роботу щодо психологічної реабілітації  сімей демобілізованих, мобілізованих учасників АТО, вести широку роз’яснювальну роботу з учасниками АТО про необхідність санаторно-курортного оздоровлення  їх та  дітей.

    Про стан виплати заробітної плати та її рівень на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності повідомив начальник управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Юрковський, який зазначив, що за січень-серпень 2017 року розмір середньомісячної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій району порівняно з відповідним періодом минулого року збільшився на 49,1 відсотки.

    До видів економічної діяльності з найвищим рівнем заробітної плати належать: сільське господарство, рибне господарство та промисловість, де заробітна плата працівників перевищила середній показник  в районі.

    – Необхідно продовжити проведення моніторингу рівня та стану виплати заробітної плати на підприємствах різних форм власності та проводити подальшу роботу тимчасової комісії райдержадміністрації з питань контролю за виплатою заробітної плати, стипендій, пенсії,  соціальної допомоги  населення з підприємствами, де середньомісячна заробітна плата становить менше мінімальної, – зазначила Валентина Стилик.

    В порядку контролю  про  стан впровадження системи електронних закупівель «PROZORRO» в районі доповіла начальник відділу економіки райдержадміністрації Ірина Вовк.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь