A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Конституції

Дата: 27.06.2018 14:50
Кількість переглядів: 1223

Фото без опису

    27 червня у Чорнобаї відбулися урочисті заходи з нагоди 22-ї річниці Конституції України. Сотні жителів району прибули до районного Будинку культури, аби відзначити одне із найважливіших державних свят та вшанувати кращих працівників району, яких було занесено на Дошку пошани.

Фото без опису

    На початку урочистостей до присутніх із вітальною промовою звернувся голова  Чорнобаївської райдержадміністрації Сергій Джоболда. Він наголосив на важливості Конституції для розвитку держави, адже саме вона окреслює основні права і свободи людини, визначає найважливіші суспільні відносини, територіальний устрій держави, демократичні засади її розвитку. За його словами, прийнята парламентом Конституція України утвердила реальність української національної державності, дала не тільки можливість будувати  демократичну і правову державу, а й є також даниною пам’яті мільйонів українців, що віддали і віддають своє життя за незалежність  України.

    – Усі ми прагнемо жити на квітучій рідній землі, де кожен має можливість гідно працювати і відпочивати, в повній мірі  реалізовувати свої здібності. Усі ми хочемо сповна скористатися наданими Конституцією правами  на освіту, медичне обслуговування та пенсійне забезпечення. Але ми повинні пам’ятати, що ніхто, крім нас самих, не зробить нашу Чорнобаївщину багатою, Україну могутньою, вільною і незалежною державою. Конституційні норми, якими б вони передовими і демократичними не були, самі по собі не змінять життя на краще. Всім нам потрібні підвищена відповідальність, самовіддана праця та консолідація всіх сил. Я переконаний, що, спираючись на статті Конституції, виконавча гілка влади, органи місцевого самоврядування району, працюючи спільно з керівниками підприємств, організацій, установ, гідно витримають будь-які випробування, зуміють забезпечити високий рівень життя громадян нашого краю, – зазначив Сергій Миколайович.

    Очільник району подякував усім чорнобаївцям, які роблять свій посильний вклад у розвиток рідного краю.

    –  Чорнобаївщина сьогодні – це потужний агропромисловий комплекс,  який залишається лідером у виробництві сільськогосподарської продукції. В районі виробляється майже третина молока та м’яса від обласного показника, на наших полях зростають найвищі врожаї. І я дякую Вам, працівники  сільськогосподарських підприємств, за Вашу нелегку працю. Дякую і бажаю всім аграріям гарних врожаїв.

    З року в рік збільшується виробництво промислової продукції.  Покращується рівень надання медичних послуг, поліпшуються умови та забезпечуються новим обладнанням наші медзаклади. В минулому році вперше за останні роки було придбано дві квартири для молодих лікарів,  а плани в нас з Вами ще більш амбітні:  це і створення кабінету здоров’я жінки з сучасним мамографом та узд-апаратом,  і ремонт та забезпечення медичним  обладнанням лікарських амбулаторій.

    Постійно радують нас своїми перемогами учні загальноосвітніх закладів,  дитячої юнацької спортивної  школи та школи мистецтв. Я вірю, що той рівень знань, які отримують наші учні, дасть їм можливість вступити до найкращих вишів України.

    Понад 400 наших земляків, які зі зброєю в руках захищали наші східні кордони, носять почесне звання учасник АТО і саме вони, і ті, хто сьогодні перебуває на Сході, є гарантами нашої незалежності.

    Я дякую всім, хто щоденно вносить свій вклад у захист, розвиток, розбудову кожної територіальної громади, району, держави. Ми з вами повинні чітко усвідомити, що  Україна розпочинається з кожного з нас. І нам під силу збудувати суспільство, в якому будуть створені умови для всебічного розвитку кожної людини, де панували б гуманізм, демократія, право, закон і справедливість – все те, що декларує і гарантує нам Основний Закон країни, - звернувся до присутніх Сергій Джоболда та побажав миру, злагоди та здоров’я.

Фото без опису

    До слова також запросили народного депутата України  1994-1998 років, депутата обласної ради, «Заслуженого працівника сільського господарства», а нині Почесного голову Асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району Петра Душейка, який поділився спогадами про те, як приймалася Конституція.

Фото без опису

       Опісля настала мить, заради якої до Будинку культури з’їхалися жителі з усіх куточків Чорнобаївщини – нагородження кращих представників району. Церемонію нагородження провів голова РДА Сергій Джоболда. Першим свою нагороду отримав директор СТОВ «Лан» Іван Іванович Орел. За багаторічну сумлінну працю, значний особистий внесок у розвиток сільськогосподарського виробництва та з нагоди 70-ї річниці від дня народження його нагороджено почесною відзнакою «За заслуги перед Черкащиною".

.Фото без опису

   Свідоцтва про занесення на районну Дошку Пошани та грошову винагороду від підприємств, установ і організацій району отримали 50 кращих представників громад Чорнобаївського району за значний особистий внесок у розвиток економіки, сільського господарства, освіти, культури, мистецтва, охорони здоров’я, місцевого самоврядування. Почесне місце на районній Дошці Пошани по праву зайняли і світлини воїнів АТО, волонтерів, багатодітної матері.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    Для гарного настрою аматори сцени районного та сільських Будинків культури району підготували для глядачів яскравий тематичний концерт.

 

    За вагомий особистий внесок у розвиток економічної, соціально-культурної сфери району, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм  сертифікат отримали:

1.      Авраменко Олена Миколаївна - завідувач, загальної практики сімейної медицини Васютинської лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини КЗ «Чорнобаївський ЦПМСД»

2.      Бобуха Віталій Олексійович - тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва ТОВ «Лєтол»

3       Борзяк Микола Анатолійович - водій СТОВ «Старий Коврай»

4.      Лях Валентина Іванівна - майстер зміни молочного цеху ПП «Імперіал Плюс»

5.      Бульба Віктор Петрович - тракторист СТОВ «Веремїївка»

6.      Винник Ірина Іванівна - копіювальник друкарських форм Чорнобаївського комунального поліграфічного підприємства

7.      Гараш  Юрій  Васильович - тракторист-машиніст ПСП «Веселий Хутір»

8.      Глоба  Ірина Сергіївна - оператор  машинного доїння СТОВ «Придніпровське»

9.      Гурин Олександр Миколайович - слюсар по водозабору Чорнобаївського комунального підприємства ВУЖКГ

10.    Городничий  Віталій Васильович - водій СТОВ «Богодухівське»

11.    Даниленко Сергій Миколайович - водій СТОВ «Кліщинське»

12.    Двірна Катерина  Петрівна - фельдшер  з медицини невідкладних станів (бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги та виїзних консультативних бригад) Лівобережної СШМД

13.    Джулай  Микола  Іванович - депутат  районної ради

14     Євмина Олександр Олексійович - керуючий  СТФ СТОВ «Світанок»

15.    Ємець Альона  Анатоліївна - завідуюча лабораторією ветеринарно-санітарної експертизи Чорнобаївської районної Державної лабораторії Держпродспоживслужби

16.    Загубинога  Оксана  Олексіївна - вчитель біології та хімії  Скородистицької  загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів «Школа життєтворчості»

17.    Ільїн  Вадим  Михайлович - оператор розвантажувальних, очисних сушильних установок дільниці «Чорнобаївський елеватор» ПП «Віктор і К»»

18.    Квач  Віталій  Михайлович - слюсар по газу Чорнобаївського комунального підприємства теплових мереж

19.    Козуля Іван  Миколайович - водій  СТОВ «Дніпро»

20.    Корнієнко Юлія Анатоліївна - оператор машинного доїння СТОВ «Агроко»

21.    Кулик Наталія  Володимирівна - учитель української мови та літератури Чорнобаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1

22.    Лаврук  Олександр  Вікторович - водій  Державного підприємства «Іркліївський розплідник рослиноїдних риб»

23.    Лимаренко Валентин Миколайович - рибалка ТОВ «Рибколгосп»

24.    Лімаренко Людмила  Павлівна - начальник відділу персоніфікованого обліку та соціального обслуговування пільгових категорій населення управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації

25.    Матюша Олександр Григорович - тракторист-машиніст СТОВ ім. Щорса

26.    Мацвей Олег  Іванович - тракторист-машиніст СТОВ «Лящівка»

27.    Месевра Віталій  Васильович - генеральний директор  ТОВ «М’ясорибторг»

28.    Максимчук  Людмила Іванівна - завідувач терапевтичним відділенням Чорнобаївської ЦРЛ

29.    Назаренко Сергій  Васильович - учасник  АТО

30.    Овсюк Ірина  Олександрівна - соціальний робітник відділення соціальної допомоги вдома територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чорнобаївського району

31.    Олійник  Валентина  Михайлівна - завідуюча відділом організаційно-методичної роботи та довідково-бібліографічної роботи КЗ Чорнобаївська районна ЦБС

32.    Писаренко Валерій Миколайович - Великобурімський  сільський  голова

33.    Півторацький  Руслан Васильович - спеціаліст з охорони праці ПП "Агроспецпроект"

34.    Пащенко Тетяна  Володимирівна - оператор машинного доїння  СТОВ «Агроко»

35.    Пидоренко Ігор  Григорович - водій СТОВ «Маяк»

36.    Сєрик Валентина Олександрівна - головний  бухгалтер СТОВ «Надія»

37.    Скачко Надія  Михайлівна - директор Великобурімського сільського Будинку культури

38.    Тараненко Олександр Михайлович - механізатор  СТОВ «Дніпро»

39.    Таряник  Іван  Іванович - учасник АТО, волонтер

40.    Тертишник Ольга  Василівна        - голова ветеранської організації с.Мала Бурімка

41.    Тітаренко  Олександр Михайлович        - водій СТОВ «Красенівське»

42.    Тріандафіліді Лариса Георгіївна - керівник гуртка районного Центру дитячої та юнацької творчості

43.    Упир Лариса  Михайлівна - директор  Великобурімської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

44.    Филь  Володимир  Іванович - водій  ТОВ «Чорнобайм’ясо»

45.    Хмара  Тетяна  Олексіївна - головний зоотехнік СТОВ «Україна»

46.    Царинний  Анатолій  Іванович - завідуючий  СТФ СТОВ «Лан»

47.    Черненко Антоніна  Григорівна - заступник начальника управління – начальника відділу по плануванню бюджету фінансового управління райдержадміністрації

48.    Черніцька Наталія  Миколаївна - вихователь дошкільної установи «Вишенька»

49.    Чічіна  Світлана  Юріївна - багатодітна мати п’ятьох дітей с. Москаленки

50.    Шевчук  Олексій  Станіславович - водій ПСП «Нива».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь