A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На семінарі з сільськими, селищним головою, фахівцями із соціальної роботи з сім’ями та соціальними педагогами НВЗ говорили про організацію соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах

Дата: 20.04.2017 14:48
Кількість переглядів: 797

   

    20 квітня  під головуванням голови  райдержадміністрації Сергія Джоболди проведений навчальний семінар для сільських, селищного голів, фахівців із соціальної роботи із сім’ями, соціальних педагогів навчально-виховних закладів за участі керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, лікувальних закладів району та працівників поліції на тему «Діяльність органів опіки та піклування виконавчих комітетів сільських та селищної рад  щодо організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах».

    У вступному слові Сергій Миколайович  зазначив про важливість та актуальність даного питання. – Дане питання важко оцінити, але зрозуміло, що захист прав дітей і особливо в сім’ях, які  потрапили у складні життєві обставини, має бути в роботі органів опіки та піклування та відповідних служб на пріоритетному місці.

    В районі проживає 6915 дітей. І нажаль від 10 до 15 дітей щорічно стають сиротами в переважній більшості при живих батьках. Так, за 2016 рік 15 дітей стали соціальними сиротами, були вилучені із сімей та направлені до закладів соціального захисту. Більшість з них влаштовано до інших родин. На жаль позитивної тенденції щодо зменшення їх кількості не спостерігається. Проте, завдання, яке стоять саме перед органами опіки та піклування та соціальними службами району це запобігти порушенню прав дітей в сім’ї, на вулиці, школі і цілому, - сказав Сергій Джоболда.

    В порядку денному семінару були розглянуті наступні питання: про деякі питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини; здійснення соціально-педагогічної роботи та соціально-правового захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах; організація медичного супроводу  дітей , які перебувають в складних життєвих обставинах; зміни до законодавства України  при призначенні різного виду соціальних допомог; про роботу Чорнобаївського відділення поліції Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області щодо попередження дитячої безпритульності, бездоглядності та злочинності серед неповнолітніх; про діяльність  РЦСССДМ та інших суб’єктів соціальної роботи щодо протидії торгівлі людьми.

    На завершення заходу була акцентована увага його учасників на спільних діях в інтересах дітей, а особливо тих, які перебувають у складних життєвих обставинах.

 

 

За інформацією служби у справах дітей

райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь